ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, FBI’dan bir heyet, Beyrut Limanı’nda yaşanan patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmaya dahil olmak üzere Lübnan’a gidecek.

FBI’dan bir heyet, Beyrut patlaması soruşturmasına dahil olacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı David Hale, Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) bir heyetin Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili yürütülen soruşturmaya katılmak üzere ilerleyen günlerde Lübnan'a gideceğini belirtti.

Lübnan Güçleri Partisi Genel Başkanı Semir Caca’nın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük bir ziyaret kapsamında Lübnan'a gelen Hale'nin Caca ile bir araya geldiği ifade edildi.

Hale, görüşmede, FBI'dan bir heyetin soruşturmaya katılmak üzere ilerleyen günlerde Lübnan'a geleceğini aktardı.

‘KRİZ ERKEN SEÇİME GİDİLEREK ÇÖZÜLEBİLİR’

AA’nın aktardığına göre Caca ise görüşme sırasında Lübnan'daki hükümet krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevcut aşamada insanların işlerinin yürütülmesi için yeni ve bağımsız bir hükümet kurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Caca, “Ancak kriz, meclisin görev süresinin kısaltılması ve erken genel seçime gidilmesiyle çözülebilir” ifadesini kullandı.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Patlamada, 177 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bini aşkın kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.