FDP'li genç politikacı uçağının düşmesiyle hayatını kaybetti

BirGün / Münih

Almanya’da, 28 yaşındaki FDP’li politikacı Cenk Genç, Noel öncesi kullandığı uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Hür Demokrat Parti (FDP) yerel teşkilat yöneticisi Genç için mesaj yayımlayan partisi “Cenk’i yerel bir siyaseti ve büyük bir insan olarak hatırlayacağız” dedi.

FDP Münih teşkilatı üzücü haberi, “Maalesef yıl bizim için çok üzücü bir haberle bitiyor. Ne yazık ki Cenk Genç’e (28) veda etmek zorunda kalacağız. 23.12.2020 tarihinde ölümcül bir kaza yaptı” mesajıyla duyurdu. Alman medyasında yer alan haberlere göre Cenk Genç, Almanya’nın güneyinde yer alan Landshut‘tan Cessna F172 M Skyhawk tipi bir küçük uçak kiralayıp Kulmbach kentine, kız arkadaşına gitmek istedi. Kalkıştan kısa bir süre sonra Cenk Genç’ten ‘Acil durum’ çağrısı geldi. Uçağın enkazına Bayreuth bölgesinde A 9 otoyoluna yakınındaki bir ormanda ulaşıldı. Cessna tipi uçağın düşüş sebebinin henüz bilinmediği kaydedildi.

FDP Münih sosyal medya hesabında, “Maalesef yıl bizim için çok üzücü bir haberle bitiyor. Ne yazık ki Cenk Genç’e (28) veda etmek zorunda kalacağız. 23.12.2020 tarihinde ölümcül bir kaza yaptı. Cenk’i yerel bir siyasetçi ve büyük insan olarak hatırlayacağız. Ailesi ve arkadaşlarının duygularını paylaşıyoruz. Seni özleyeceğiz!” dedi.