Olağan şüpheli gözüyle bakılan Asyalılar, sözde korona yayılma kaynağı olarak Türk düğünleri: Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, pandeminin ırkçılar için "ateşe körükle " gitme sebebi haline geldiğini kaydetti.

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, korona salgınında artan ırkçılıktan şikayetçi

Almanya'da Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, korona salgını sırasında ırkçılığın ve ayrımcılığın arttığına dikkat çekti. Spiegel dergisinde yer alan habere göre Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkan Vekili Bernhard Franke, danışma taleplerinin sayısının Kasım ayı sonuna kadar 6 binden fazla olduğunu söyledi. Bu sayı, 2019 yılının aynı döneminde kaydedilen 3 bin 200 soruşturmanın neredeyse iki katına tekabül ediyor.

Irkçı ayrımcılıkta ise Ekim ayına kadar yüzde 70'in üzerinde bir artış oldu. Franke, koronanın azınlık gruplara karşı ayrımcılık yapmak için bir yangın tetikleme etkisi yarattığına dikkat çekti.

OLAĞAN ŞÜPHELİLER

Franke korona başlangıcında Asyalı görünümlü insanlar ayrımcılığa uğradıklarını, daha sonra Romanların evlerinin hedef olduğunu belirtti. Et endüstrisindeki toplu enfeksiyonlara atıfta bulunan Başkan vekili Franke, "Özellikle durumdan Romanyalı vasıfsız işçiler etkilendi. Virüsün yayılması nedeniyle başkalarını suçlama furyası da yazın sona ermedi. Bavyera'da ve diğer bölgelerde, köylerde kutlamalar devam ettiği halde Türk veya Arap kökenli insanlar, bireysel düğün kutlamaları enfeksiyon sıçramasına yol açtığı için genel bir şüphe altında olduklarını hissettiler. Irkçılıktan etkilenen azınlıkların yanı sıra, korona inkarcıları ve komplo teorisyenleri de maske gerekliliği nedeniyle kendilerini ayrımcılık mağdurları olarak stilize ettiler" dedi.