Türkiye Atletizm Federasyonu, TV8'de yayınlanan Survivor programında yarışan eski milli atlet Nagihan Karadere hakkındaki doping iddialarına yönelik bir açıklama yaptı.

Federasyondan Nagihan Karadere için 'doping' iddialarıyla ilgili açıklama

Türkiye Atletizm Federasyonu, 400 metre engelli branşında 55.09'luk Türkiye rekorunu 2011'den bu yana elinde tutan eski milli atlet Nagihan Karadere'nin dopingden yakalandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, bir televizyon programında yaşanan ve atletizmin imajını olumsuz etkileyen tartışmalarla ilgili açıklama yapılma gereğinin doğduğu belirtildi.

"Dün akşam yayınlanan bir yarışma programının uzun süredir katılımcıları arasında yer alan ve halen 400 metre engelli Türkiye rekorunu elinde bulunduran eski milli atlet Nagihan Karadere ile ilgili mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığı" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kariyeri boyunca 10 yıldan fazla milli formayı giyen Karadere’nin zamanında dopingten yakalandığı iddia edilmiş ve karalanmaya çalışılmıştır.

400 metre engelli branşında 55.09’luk Türkiye rekorunu 2011’den bu yana elinde tutan Nagihan Karadere’nin zamanında dopingten yakalandığı iddiası, gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu vesileyle kamuoyunu bilgilendirirken, popüler mecralardaki tartışmaların atletizmin imajına zarar verdiğini hatırlatıyor, hem katılımcıları hem de program yapımcılarını bu gibi konularda daha hassas olmaya çağırıyoruz."

DOPİNG İDDİASI

Survivor 2022 All Star yarışmasının 70. bölüm fragmanına yarışmacı Nisa Bölükbaşı ve Nagihan arasında yaşanan doping tartışması gündeme geldi.

Nisa'nın konseydeki "Senin bu steroidlerin beynini yakmış" sözlerini gündeme getiren Karadere, iddiaları yalanladı ve rekorunu hatırlattı.

Nisa, ''Daha önce bu problemleri olduğunu biliyorum. Doping testinden yakalandın ya...'' dedi. Nagihan ise, ''Ben dopingden yakalanmadım. 11 yıllık rekorum hala orada bekliyor'' yanıtını verdi.