Feministler, İstanbul'da yapılmak istenen 20'nci Onur Yürüyüşü'ne müdahale eden polisler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Feministler, Onur Yürüyüşü'ndeki polis müdahalesine karşı suç duyurusunda bulunacak

Feministler, 26 Haziran'da yapılmak istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde yaşanan polis müdahalesine karşı 7 Temmuz Perşembe günü suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Onur Yürüyüşü sırasında bir kadını taciz etmekle suçlanan Emniyet Müdürü Hanifi Zengin hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını duyuran feministler, hazırladıkları bir duyuruyla "Herkesi de suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz" dedi.

361 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Onur Haftası kapsamında 26 Haziran 2022 tarihinde İstanbul’da yapılmak istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın aldığı kararla yasaklanmıştı. Yasaklama kararı doğrultusunda Taksim’e çıkan bütün sokaklar polis bariyerleriyle kapatılmıştı.

Saat 17.00'da yapılacağı duyurulan basın açıklaması öncesi polis, Cihangir ve Taksim'de kafe ve restoranlarda oturan insanlara müdahale etmiş, 360'tan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Taksim'deki Onur Yürüyüşü sırasında kaydedilen bir videoda, Emniyet Müdürü Hanifi Zengin'in eylemci bir kadına fiziksel tacizde bulunduğunun açıkça görüldüğü iddia edilmişti.

ANKA