Fenerbahçe, Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Bursaspor’un golünü 3’üncü dakikada Volkan Şen atarken, sarı-lacivertlilerin sayısını 66’ıncı dakikada Dirk Kuyt kaydetti

Fener deplasmanda kayıp

ALİ MURAT HAMARAT - alimurathamarat@gmail.com

10. haftanın kapanış maçında Bursaspor, Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Sezona kötü başladıktan sonra çıkışa geçen ev sahibi üst sıralara tırmanmak, deplasman ekibi de liderlik koltuğunu kaptırmamak için kazanmak zorunda. Ligin iki ağır sikletinin randevusundan çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Mücadele öncesinde iki tarafın arası malum biraz gergin. Kazakistan maçı öncesinde kendisine edilen küfürler yüzünden stadyumu terk eden Volkan Demirel’i eleştiren Şenol Güneş’e sarı-lacivertliler cephesinden sert tepki gelmişti. Bu nayhoşluğun sahaya yansımaması ve çimlerde sergilenecek resital futbolseverlerin en büyük temennisiydi.

Harika başladı maç; hem de golle. Orta sahada Belluschi demarke pozisyondaki Volkan Şen’i kaçırıyor, ele avuca sığmayan yıldızı adaşını avlıyordu. Hal böyle olunca da 3. dakikada Fenerbahçeli oyuncular ikinci defa santra yapıyordu.

10’da Emenike Harun Tekin’i geçemiyordu. Kanarya bastırıyor, Timsah savunuyordu; arada da tehlikeli geliyordu. 33’te Josue golün sahibini kaçırmış, Volkanların düellosu bu sefer autla sonuçlanmıştı. 35’te İsmail Kartal sarı kartlı Caner’i çıkarıyor, yıldızın kenara gelirken topu hışımla atması dikkatleri çekiyordu. Nurtupu gibi yeni bir polemiğimiz doğmuştu.

İkinci yarı öncesi tüm gözler Mehmet Topal’a çevrilmişti. İlk devrenin sonunda kullanılan bir kornerde kötü düşen futbolcu oyuna devam ediyordu. Müsait pozisyonlarda Bakambu ile Meireles birbirine nazire yapıp çerçeveyi bulamazken, 53’te Belluschi’nin sert şutunda Volkan başarılıydı.

66’da skora denge gelmişti. Adeta iyi orta sonuç getirmişti. Kuyt kesmiş, Sow ve Meireles’in vuramadığı top ağları bulmuştu. 77’de kullanılan kornere Serdar Aziz dokunmuş, Volkan’a çarpan meşin yuvarlak kaleye yönelmemişti. 83’te Bekir iyi aşırdıysa da Kadlec çizgide yetişmişti.

87’de Ozan İpek’in getiriyor, Volkan Şen bomboş durumda bitiremiyordu. 90’da Ozan’ın volesine kafayı koyan Hasan Ali Kaldırım direğin yardımıyla da puanı kurtarıyordu: 1-1.

Bursa’da birisi kazanamadıysa da dolu tribünler önünde futbol kazandı. Gün itibarı ile ligin ilk iki sırasındaki Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin her şeyi eşit. Derbiyi sarı-lacivertlilerin kazandığını unutmamalı.