Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe 89'da attı, çeyrek finale yükseldi
Fotoğraf: AA

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe sahasında TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'u konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertli ekip 2-1 kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Miha Zajc ile 89. dakikada Valencia kaydetti. Rizespor'un tek golünü 26. dakikada Sinan Osmanoğlu attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselirken Çaykur Rizespor turnuvaya veda etti.

SARI-LACİVERTLİLERDE 6 EKSİK

Fenerbahçe, Rizespor maçına 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Joao Pedro, kırmızı kart cezalısı İrfan Can Kahveci'nin yanı sıra Alioski, Serdar Aziz, Crespo ve kaleci Osman Ertuğrul Çetin, teknik heyet tercihi ile kadroda yer alamadı.

JESUS'TAN 8 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, ligde oynanan Gaziantep FK maçının 11'ine göre 8 değişiklikle sahaya çıktı. Portekizli teknik adam, Gaziantep FK maçının 11'inde yer alan Samet Akaydın, Valencia ve Szalai dışındaki bütün oyuncuları değiştirdi. Jesus, Altay Bayındır, Arao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Batshuayi ve Emre Mor yedek soyundururken, Alioski ve Crespo'yu maç kadrosuna dahil etmedi. Bu oyuncuların yerlerine ise İrfan Can Eğribayat, Osayi Samuel, Lincoln, İsmail Yüksek, Miha Zajc, Rossi, Arda Güler ve Joshua King görev aldı.

Mücadelenin 65'inci dakikasında Lincoln'ün yerine Ferdi, Arda Güler'in yerine Emre Mor, 81'inci dakikada Osayi-Samuel'in yerine Arao, Rossi'nin yerine Batshuayi dahil oldu. Karşılaşmanın 90+8'inci dakikasında ise King'in yerine Luan Peres oyuna girdi.

ARDA GÜLER İLE İSMAİL YÜKSEK 11'DE

Sarı-lacivertli ekipte Arda Güler ile İsmail Yüksek, Rizespor karşılaşmasında ilk 11'de forma giydi. En son 22 Ekim 2022 tarihinde ligin 11'inci haftasında oynanan Başakşehir maçında 11'de görev alan İsmail Yüksek, 90 gün sonra ilk 11'de yer aldı. Arda Güler ise 78 gün sonra ilk 11'de forma buldu. Arda Güler, son olarak 3 Kasım 2022 tarihinde UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Dinamo Kiev karşılaşmasında 11'de yer almıştı. Arda Güler mücadelenin 65'inci dakikasında yerini Emre Mor'a bıraktı.

BRUMA YEDEK SOYUNDU

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Bruma'yı Rizespor maçında kadroya dahil etti. Ligin ilk yarısında yabancı kontenjanı sebebiyle lisansı çıkarılamayan Bruma, kupada oynanan Rizespor karşılaşmasında yer aldı. Portekizli futbolcu, mücadeleye yedek soyunurken süre alamadı.

(DHA)