Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi soruşturması: 3 kişi tutuklandı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında çıkan olaylara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye gönderilen 25 kişiden 5'i perşembe günü(26 Nisan) tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi, 3'ü tutuklandı. 5 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 15 kişi ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan, işlemleri tamamlanan 22'si daha cuma sabahı(27 Nisan) Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fenerbahçe Ülker Stadı'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan müsabakada, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında emniyette işlemleri tamamlanan 25 kişi sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

25 kişinin savcılık sorguları tamamlandı. Savcı şüphelilerden 5'ini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkemeye sevk edilenler arasında Şenol Güneş'in yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen S.D.'nin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Ayrıca 15 şüpheliye de adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verildi.

Akşam saatlerinde de 15 kişi adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Diğer 5 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan, işlemleri tamamlanan 22'si daha Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.

Soruşturma kapsamında, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile futbolcular Tolga Zengin, Caner Erkin ve Ricardo Quaresma mağdur sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı.

Güneş, Zengin, Erkin ve Quaresma'nın ifadelerinin Galatasaray-Beşiktaş derbisi sonrası Spor Güvenliği Şubesi Müdürlüğünce alınabileceği öğrenildi.