Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen Jorge Jesus için imza töreni düzenlendi. Jesus, "Gereken imkanlara sahibiz. Bu sene şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus imzayı attı: "Bu sene şampiyon olmak istiyoruz"
Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen Jorge Jesus için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde imza töreni düzenlendi. Törene Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç katıldı.

Jesus, yaptığı açıklamada, "Portekiz dışında çalıştığımda 1 yıldan fazla kontrat yapmam. Benim için en önemli şey işin sportif kısmı" dedi.

"Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim" diyen Jesus, "Gereken imkanlara sahibiz. Bu sene şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Jesus'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Burada olmak benim için büyük bir gurur. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyordum. Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim. Beklentileri de biliyordum. Buraya maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Beni isteyen başka takımlar da vardı. Ben tutkulu bir takımı çalıştırmak istiyordum. Fenerbahçe de tutkulu bir camia. Bu yüzden buradayım.

Gereken imkanlara sahibiz. Bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Ben de bütün tutkumla buradayım. Benim çalışma metodum, Fenerbahçe taraftarına çok benziyor.

"TEK BİR SİSTEMİM YOK"

Oyun hakkında sorular sorulmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Tek bir sistemim yok. Her hocanın A ve B planı olması lazım. En önemli şey sistem olsa da başka önemli noktalar da var. Genellikle kariyerimde 4 4 2 sistemiyle oynadım. Rakibe ve maça göre sisteminizi değiştirebilirsiniz.

"2,5 AYDIR MAÇLARI TAKİP EDİYORUM"

Yaklaşık 2, 2.5 aydır takımın maçlarını takip ediyorum. Kim Min Jae Avrupa'da her takımın isteyebileceği bir oyuncu. Arda'nın takımımıza yardım edeceği konusunda şüphem yok.

MESUT ÖZİL AÇIKLAMASI

Futbolda geçmişiniz çok önemlidir. Hocalar için oyuncular için geçmişte yaptığınız başarılar referansınızı oluşturur. Özil dediğiniz gibi çok iyi bir geçmişe sahip. Kendisi ile alınan kararı aynen devam ettireceğim. Burada önemli olan Jorge Jesus değil, burada önemli olan Mesut Özil değil, burada önemli olan Fenerbahçe.

"4-5 OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ"

Kadro devrimi yapmayacağız. 4-5 oyuncu transfer edeceğiz. Kulübün imkanları doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. Hem bireysel hem kolektif olarak takımla ilgili gözlemlerimizi, analizlerimizi yaptık. Ama bu transfer döneminde ofansif bölgede yaratıcılık katabilecek oyunculara yöneleceğiz. Bize ön bölgede çözüm olabilecek ve futbolun şov kısmını da yansıtabilecek oyuncular lazım.

SÖZLEŞME YORUMU

Hep büyük takımlarda çalıştım. Kontrat konusunda... Portekiz dışında çalıştığımda 1 yıldan fazla kontrat yapmam. Benim için en önemli şey işin sportif kısmı."