Fenerbahçe'de skandal: Basketbol oyuncusu lezbiyen olduğunu yalanlamazsa işsiz kalacak

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı oyuncusu olan ve lezbiyen olduğunu açıklayan Angel McCoughtry, oynadığı son takım olan Fenerbahçe'den cinsel yönelimini yalanlamazsa işsiz kalacağı yönünde tehdit edildiğini ifade etti.

Başarılı basketbolcu McCoughtry, dün fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'dan kadın arkadaşıyla çektiği fotoğrafı paylaşarak Fenerbahçe'nin lezbiyen olduğu için kendisini işten atmak ile tehdit ettiğini belirterek, "Tek bildiğim, Aşkın harika bir duydu olduğu" diye yazdı.

KaosGL'nin haberine göre 2010-2015 yılları arasında sarı-lacivertli ekipte forma giyen ve geçtiğimiz ay sözleşmesini fesheden McCoughtry, Instagram aracılığıyla şu mesajı paylaştı:

“Evet, ayrımcılığına uğradık, uğruyoruz! Arkadaşlarımızı kaybettik! Aile fertlerimiz üzgün. Dinimin yüz karası olduğumu söylediler. Bildiğim bir şey var, o da AŞKın harika bir duygu olduğu. Yurtdışındaki son takımım, ilişkimin yalan olduğunu sosyal medyadan duyuran sahte bir mektup yazmazsam işimden olacağım yönünde beni tehdit etti.  Ancak tek bildiğim, Aşkın harika bir duydu olduğu. Hepimiz insanız, yargılıyoruz, anlıyorum ama Tanrı ile konuştukça, bütün kudretine rağmen beni bir kez olsun yargıladığını hissetmedim. Bana düşmemi, öğrenmemi ve büyümemi söylüyor çünkü hayat buymuş. Ama aynı zamanda kalbimi tertemiz tutmamı ve ona inanmamı söylüyor. Tek bildiğim aşkın harika bir duygu olduğu ve TANRInın Aşk olduğu.”

DESTEK DE VAR SUÇLAMALAR DA!
McCoughtry’nin mesajının altındaki yorumlar arasında Türkiye LGBTİ hareketinden İngilizce destek mesajlarının yanısıra, bazı kişilerin Türkçe tartışmaları ve McCoughtry’ye yönelik suçlamalar içeren mesajları da yer alıyor.

ABD'li oyuncu McCoughtry, sevgilisi Brande Elise ile geçen yılın Kasım ayında ABD'de nişanlanmıştı. McCoughtry'nin gelecek dönemde eşcinsel evliliklerin yasal olduğu bir ABD eyaletinde nişanlısı ile evlenmeleri bekleniyor.