Fenerbahçe Spor Kulübü, bir oyuncusu ve bir sağlık çalışanında koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Fenerbahçe Beko'da ise 6 kişinin test sonuçları bekleniyor

Fenerbahçe’den koronavirüs açıklaması

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada bir oyuncu ve bir sağlık personelinde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Fenerbahçe’nin resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Futbol A Takımımızın oyuncuları, teknik kadrosu ve idari çalışanları bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde koronavirüs testinden geçmiştir. Yapılan tetkiklerde bir oyuncumuzda ve bir sağlık heyeti çalışanımızda yeni tip koronavirüs (COVID-19) bulgularına rastlanmıştır.

Oyuncumuzun ve sağlık heyeti çalışanımızın ileri tetkiklerinin ve tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir."

BASKETBOL TAKIMINDA DA 6 KİŞİNİN SONUCU BEKLENİYOR

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, koronavirüs salgını nedeniyle kulüp personeline mesaj gönderdi. Koç, "Fenerbahçe Beko'da toplam 6 kişide bulgulara rastlandı. Sonuçları bekliyoruz" dedi. Koç, bu süreçte personelin maaş ve izin günlerinde hiçbir kayıp yaşanmayacağını söyledi.

Ali Koç, konuyla ilgili, “Fenerbahçe Beko takımımızla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. EuroLeague maçları için son dönemde yurt dışı öyküsü olan bazı sporcu ve teknik ekipten personelimizde semptomlar görüldü. Bu bağlamda yapılan muayeneler neticesinde 6 kişinin, bunların hepsi sporcu değil, şüpheli bulgulara rastlanmıştır. Numuneler Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Bilgi gelince hem sizi hem de kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Eski kaptanımız ve idari menajerimiz Cenk Renda dışında çok şükür ki hiç kimsenin hastanede kalma mecburiyeti yoktur. Cenk Renda da şu an kontrol amaçlı hastanededir, kendi ifade ettiği gibi yoğun bakımda değildir. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup aramıza katılacaktır” ifadelerini kullandı.

OBRADOVİC, SIRBİSTAN’A GİDECEK

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, koronavirüs salgını nedeniyle Sırbistan'a gidecek.

Zeljko Obradovic ve ailesinin yanı sıra Türkiye'de yer alan birçok Sırbistan vatandaşının da bu uçakla birlikte Sırbistan'a götürüleceği öğrenildi.