Kadıköy’de ağırladığı Yeni Malatyaspor’u 3-1 yenen Fenerbahçe kritik Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı

Fenerbahçe derbi öncesi moral buldu

Aykut Kocaman sezon başından beri Fenerbahçe’nin istediği seviyeye gelmesi için ikinci milli maç arasını işaret ediyordu. Kadıköy’deki Yeni Malatyaspor karşılaşması bu sebepten önemliydi. Zira taraftarlar gelecek haftaki derbi için umut veren bir oyun bekliyordu.

Soldado fiziksel olarak hazır hale gelmiş olacak ki Aykut Kocaman maça onunla başladı. Fenerbahçe muhabirlerinin Volkan Demirel’in kaleyi devralacağı tüyosu da boş çıkmış, Kocaman kaleyi Kameni’ye emanet etmişti.

Fenerbahçe maça adeta önde başladı. İlk 6 dakikada gelen iki gol Fenerbahçe için 3 puanın ilanıydı.

4’te Diar rakibinden sıyrılıp arka direğe ortasını yapıyor, Ozan da kafayla topu ağlara yolluyordu. Hemen ardından 6’da ise bu sefer asisti yapan Valbuena oluyordu. Fransız yıldızın ara pasıyla topla buluşan Guiliano ceza sahasının hemen içinden sol ayağıyla topu ağlara gönderiyordu.

Kameni 20’de Boutaib’in kafa vuruşunu kurtararak rakibin maça ortak olmasını engelliyor ve 7 dakika sonra Hasan Ali Kaldırım farkı üçe çıkarıyordu.

Maçın ilk yarım saati sona ererken yaşananlar Fenerbahçe için şans Malatya içinse şansızlıktı. “Topun da canı isteyecek” derler ya adeta öyle bir pozisyon yaşandı. Aytaç Kara’nın kullandığı serbest atış üst direkten geri döndü. Dönen topa Dening’in gelişine vuruyor ancak Carlos Kameni kurtarmayı başarıyordu. Kameni’den dönen top altı pas içindeki Boutaib’in önünde kalıyor, Faslı oyuncunun vuruşu bir kez daha kaleciden dönüyor ancak bir kez daha Yeni Malatyasporlu oyuncuların önünde kalıyordu. Bu defa direği nişanlıyan Adem Büyük oluyor ve Isla topu uzaklaştırarak takımını rahatlatıyordu.

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe daha kontrollü oynamayı tercih ediyordu. Oyuna sonradan giren Fernandao ve Janssen ile gole yaklaşsa da dördüncü golü bulamıyordu.

68’de Evkur Yeni Malatyaspor Batuhan Altıntaş ile farkı ikiye indirse de maça ortak olamıyordu. Bu gol Fenerbahçe’nin en uzun gol yeme serisini yakalamasını sağlıyordu. Kanarya SüperLig’de son 14 maçtır kalesini gole kapatamıyor.

3-1 den sonra oyunun hakimiyeti Malatya’ya geçse de Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesi kazanarak derbi öncesi hem güven hem de moral kazandı. Fenerbahçeliler için sevindirici olan sadece galibiyet değil takımın bu sezon ilk kez üçüncü bölgede kalabalıklaşmayı başarmasıydı. Fenerbahçe sezonun en iyi oyununu oynamış olsa da istenilen seviyeye hala çıkamadığı da bir gerçek.