Fenerbahçe Doğuş finale yükseldi

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 76-67 mağlup eden Fenerbahçe Doğuş, finale yükseldi.

Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan karşılaşmadan galip ayrılan Sarı-lacivertli temsilcimiz, şampiyonanın diğer ayağında bu akşam TSİ 22.00'de oynanacak CSKA Moskova (Rusya) - Real Madrid (İspanya) maçının galibiyle finalde karşılaşacak.

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, sahaya Brad Wanamaker, Marko Guduric, Jan Vesely, Nikola Kalinic ve Ahmet Düverioğlu ilk 5'i ile çıktı. Zalgiris Kaunas Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ise Brandon Davies, Kevin Pangos, Axel Toupane, Paulius Jankunas ve Edgaras Ulanovas ilk 5'ini sahaya sürdü.

Mücadelede ilk sayıyı bulan taraf temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş oldu. Maçın başında etkili savunma yapan Sarı-lacivertliler, farkı 7-1'e kadar çıkardı. Toparlanmaya çalışan Litvanya takımı hücumda etkisini göstererek skoru 14-11'e getirdi. Ancak Sarı-lacivertliler son saniyede bulduğu basketlerle ilk periyotu 19-13 üstün kapattı.

İkinci periyot ise karşılıklı sayılarla başladı. Fenerbahçeli taraftarlar Jan Vesely'nin şık smaçlarıyla coşarken, temsilcimiz farkı da 11 sayıya kadar çıkardı. Bu periyotta iki takım da 20'şer sayı bulurken, çeyrek de yine 6 sayılık farkla 39-33 tamamlandı.

FİNALDE RAKİP REAL MADRİD

Fenerbahçe'nin Euroleague finalindeki rakibi CSKA Moskova'yı 83-92 yenen Real Madrid oldu.