Deplasmanda Başakşehir’e 2-1 mağlup olan Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı mucizelere kaldı. Beşiktaş, Osmanlıspor’dan 1 puan alması takdirde 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

Beşiktaş’ın zor da olsa derbiden 3 puan çıkarmasının ardından Fenerbahçe, zorlu Başakşehir deplasmanında kazanarak takibini sürdürmek istiyordu. Osmanlı ile arasındaki puan farkı 1’e düşen Başakşehir de haftayı puansız kapatmak istemiyordu. Vitor Perreira son 3 lig maçında sadece 1 gol yiyip 11 gol atan dizilişi ve kadroyu değiştirmemişti. Sahadaki takımlar topun gerisinde durmayı en iyi becerenler olunca, taraflar koca bir ilk yarı boyunca topu rakip ceza sahası içerisine taşıyamadı. Skoru sadece bireysel hatalar ya da duran toplar değiştirebilirdi. Nitekim ilk yarının tek pozisyonu 4. dakikada Josef de Souza’nın kaptırdığı topla Başakşehir yakaladı.

Hızlı gelişen atakta Doka’nın pasıyla topla buluşan Visca’nın vuruşu Volkan Demirel’i geçip kaleye doğru giderken Brezilyalı orta saha oyuncusu son anda topu uzaklaştırarak hatasını telafi etti. Duran toplar da tehlike yaratmayınca maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. Fenerbahçe ikinci yarıya daha istekli başlasa da uzaktan vuruşlar dışında pozisyon üretemiyordu. Mutlak kazanması gereken Fenerbahçe, tam da oyunu rakip alana taşımaya başladığı dakikalarda kalesinde golü gördü. Alves’in hatalı pasında Hasan Ali’den önce araya giren Visca ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Fenerbahçe’nin Alper’in yerine giren Fernandao’nun kafa vuruşuyla beraberlik şansını değerlendirememesinin hemen ardından kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan Visca, ligin en az gol yiyen kalecisini ikinci kez avlıyordu. Van Persie, Volkan ve Fernandao ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe için geri dönüş umutlarının bittiği an Van Persie’nin 77. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çevirememesi oldu. Oyun disiplininden kopan Fenerbahçe’yi Mehmet Topal’ın golü de maça ortak edemedi. Eski oyuncusu Volkan Babacan’ı geçemeyen Fenerbahçe son iki haftaya girilirken Beşiktaş’ın 6 puan gerisine düşüyordu.