Fenerbahçe pes etmiyor

Kadıköy’de kritik dönemeç… Bir tarafta lider Beşiktaş’ın gövde gösterisi yaptığı haftada hata yapmaya tahammülü olmayan ikinci sıradaki Fenerbahçe, öbür yanda düşme korkusunu ziyadesiyle hisseden, rakiplerinin aldığı puanlarla sahaya iyice kelle koltukta çıkan Erzurumspor. Hal böyle olunca akıllarda malum klişe: Koyun can derdinde, kasap et!

Sarı-lacivertlilerde Emre Belözoğlu, sakat Serdar’ın yokluğunda savunma göbeğini Tisserand ile Szalai’den oluşturmuş. Kırmızı kart cezalısı Gökhan Gönül’ün yerine Ozan Tufan’ı koyan genç hoca, orta sahayı Ozan-Mert Hakan-Mesut’a teslim etmiş. Kanatta yer alan İrfan Can ve Pelkas da hatırlanınca, Kanarya’nın yine hızlı paslarla rakibinin üstüne gideceğini tahmin etmek güç olmasa gerek. İlerideki Valencia’nin da bu hızlı pas oyununa yatkın olduğu aşikâr. Alanya’dan beraberlik dönen ev sahibi, Atatürk’ün kulübü ziyaret edişinin 103, kuruluşunun 114. yıldönümünde mutlak galibiyet parolasıyla çimlere ayak basıyor.

Deplasman ekibinde cezalı Emrah Başsan yok. Deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, bu mücadeleye Oltan’la başlıyor. Onun arkasında yer alan Novikovas, Obertan ve Cenk Ahmet’in performansı merak ediliyor. Son sınavında konuk ettiği Başakşehir karşısında üstünlüğünü koruyamayan ve bir kişi eksik mücadele eden rakibine boyun eğen Dadaşlar, bakalım yedi maçtır yenilmeyen Fenerbahçe karşısında bir sürprize imza atabilecek mi?

Hızlı başlayan Kanarya 6’da öndeydi. Üç dakikalık bir incelemenin sonunda VAR, Mete Kalkavan’a izleme tavsiyesini vermiş, böylece kazanılan penaltıyı kullanan Sosa ağları bulmuştu. Hemen pozisyonun başında müsait durumdaki Valencia ağları bulabilirdi.

12’de fark ikiydi! İrfan Can’ın nefis pasını alan Valencia, Szumski’yi çalımlayıp ağları bulmuştu. Fenerbahçe fırtınası dinmiyor; 14’te ağları havalandırma sırası Pelkas’a gelmişti. Üçüncü golden sonra Kanarya biraz frene basıyordu. Topla daha çok oynamaya başlayan Erzurumspor, bu lige ait bir görüntü çizemiyordu.

İkinci yarıya Vural iki değişiklikle başlıyordu. Vural’ın oyuna sokmak istediği Gomes, hocasını reddederek sahaya adımını atmıyordu. Yeşil Burun Adalı futbolcu belli ki bir süre konuşulacaktı. Altay’ın yokluğunda kaleye geçen Harun yine bir penaltıya sebebiyet verecekti ki kalkan ofsayt bayrağı onu kurtarmıştı. O tecrübedeki bir file bekçisinin her pozisyonda rakiplerine dalması kabul edilemez ya neyse…

81’de Obertan’ın pasıyla Özgür ilk maçında siftah yapıyordu. Hemen akabinde Oltan’ın kafası kaleyi sıyırıyordu. 87’de Pelkas’ın “al da at” dediği Osayi-Samuel ağları bulamamıştı. Uzatmalarda Kanarya üst üste pozisyonlara girse de başka gol olmuyordu.

Fenerbahçe bu sonuçla zirve takibini sürdürdü. İlk 15 dakikadaki fırtına sonradan dindi. Belözoğlu döneminde maçlara harika başlıyorlar, son bölümde rakiplerine bol pozisyon veriyorlar. Erzurumspor’a gelince… Onlar son iki karşılaşmalarını kazanarak ligde kalmaya çalışacaklar. Adı süper, kendisi yavan olan 21 takımlı ligimizin bazı ekipleri maalesef o kadar kötü ki… Dadaşlar da onlardan biri; sanki günleri de sayılı!