Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde 16 Mart 2023 tarihinde Fenerbahçe ile Sevilla arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atarak oyunun durmasına sebep olduğu tespit edilen 7 kişinin süresiz olarak stadyuma girişlerinin yasaklandığını açıkladı.

Fenerbahçe, sahaya yabancı cisim atan 7 taraftarın stada girmesini yasakladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atarak oyunun durmasına sebep olan taraftarları hakkında aldığı kararını kamuoyuna duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada 7 kişinin süresiz olarak stadyuma girişlerinin yasaklandığı açıklandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada “Takımımızın turu geçmek adına sorumlulukla son ana dek mücadele ettiği, tribünlerimizin bu sorumluluğu paylaşarak bir an olsun durmaksızın Takımımıza eşsiz destek verdiği maçta, Fenerbahçemizin baskı ve oyun üstünlüğünü ele geçirdiği dakikalarda sahaya atılan cisimlerle bu birlikteliğe ve mücadeleye bu şekilde zarar verilmesi kabul edilebilir değildir. Kulübümüzün bu konu ile ilgili bizzat tespit ettiği 7 kişinin süresiz olarak stadımıza girişinin yasaklandığını bildiririz” denildi.

Açıklamada ayrıca cezalandırmalara dair adli mercilerin attığı adımların takipçisi olunacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Önümüzdeki dönemde müsabaka ya da eylem ayırt etmeksizin kanun, talimat, tedbirler ve tüm ikazlara rağmen yapılacak eylemlere ilişkin verilecek seyirden yasaklama kararlarına ilave olarak Kulübümüzün maddi olarak uğrayacağı zararların da ilgili şahıslardan tazmini dahil her türlü adımın da gündemimizde olduğunu vurgulamak istiyoruz”