Fenerbahçe şampiyonluğu 5 sayı farkla elinden kaçırdı

Yunis ALAÇAM

Euroleague Kadınlar Dörtlü Finali’nin final maçında Fenerbahçe Safiport, Macaristan ekibi Sopron Basket’e 60-55 mağlup olarak şampiyonluğu rakibine kaptırdı.

Sopron Basket’te 16 sayı kaydeden Gabby Williams karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Fenerbahçe Safiport’ta Alina Iagupova 13 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

Sopron Basket, Fegyverneky’nin skorer oyunuyla ön plana çıktığı ilk çeyreğe 12-0’lık seriyle başladı. Macaristan temsilcisi, sarı-lacivertlilerin ilk 8 dakika sayı üretemediği ilk periyodu 16-6 önde bitirdi.

İki takımın da sert savunmalarıyla kolay basket imkânı tanımadığı ve çok sayıda top kaybı yaptığı ikinci periyodun ardından devre arasına Sopron Basket’in 29-19 üstünlüğüyle gidildi. Fenerbahçe Safiport, Olcay Çakır Turgut’un üst üste bulduğu basketlerle 25. dakikada farkı bir sayıya indirdi: 33-32. Üçüncü çeyreğin sonu karşılıklı üç sayılık isabetlere sahne oldu ve Sopron Basket, final periyoduna 45-38’lik skor avantajıyla girdi.

Sarı-lacivertlilerin Zahui ve Iagupova ile sayı bulduğu dördüncü çeyrekte Macaristan ekibi ise January ile skor üretti. Son bölümlerde üst üste kullandığı üç sayılık atışları kaçıran sarı-lacivertliler, skoru eşitleme şansından yararlanamadı ve Sopron Basket mücadeleden 60-55 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Sopron Basket’te Williams, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe Safiport’ta Iagupova’nın 13 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Son 10 sezonda 8 kez Final Four oynayan Fenerbahçe, 4. finalini de kaybetti.

Kulüp tarihinde 5. kez Dörtlü Final organizasyonunda yer almayı başaran Macaristan ekibi Sopron Basket ise, Fenerbahçe Safiport’u mağlup ederek 2. kez yer aldığı finalde ilk kupasını müzesine götürmeyi başardı. Macar ekibi daha önce 2017-2018 sezonunda finale yükselme başarısı göstermiş ama finalde UMMC Ekaterinburg’a kaybederek kupayı kazanamamıştı. Euroleague Kadınlar Finali’nin en değerli oyuncusu da karşılaşmanın bitimiyle birlikte belli oldu. Finalin en değerli oyuncusu Sopron Basket takımından Gabby Williams oldu. Williams karşılaşmayı 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve 4 top çalma ile tamamladı. 25 yaşındaki oyuncu, ödülünü FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in elinden aldı.