Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını bırakmıyor. Evinde ağırladığı Antalyaspor'u 4-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, zirve iddiasını kalan dört maça taşıdı

Fenerbahçe takipte!

Zirve yarışındaki takımların kayıpsız geçtiği haftanın kapanış karşılaşmasında Fenerbahçe, evinden uzakta oynadığı son iki lig maçını da kazanan, ancak öncesinde hiç deplasman galibiyeti olmayan Antalyaspor’u konuk etti.

Gollü gecenin açılışını son haftaların formda ismi Aatif Chahechouhe yaptı. Şener’in sağ kanattan yaptığı serseri orta, savunmadan sekiyor ve altıpas civarında bulunan Aatif’ın gelişine yaptığı sert vuruş Boffin’i çaresiz bırakıyordu.

Erken gelen gol Fenerbahçe’nin iştahını arttırıyordu. İkinci gol de gecikmedi. Giuliano’nun savunma arkasına gönderdiği pası iyi değerlendiren Roberto Soldado, Boffin’i ekarte ederek farkı ikiye çıkartıyordu.

24’te kullanılan köşe vuruşunda Djourou’nun ters kafa vuruşu direkten dönüyor, seken topu Neustadter ağlara gönderiyordu. Yan hakeminin uyarısıyla golü iptal eden Yaşar Kemal Uğurlu, Fenerbahçe’nin maçı kazanmasıyla spor programlarına malzeme olmaktan kurtuluyordu.

Volkan Demirel, 29’da Sangare’ye şık bir kurtarışla gol izni vermese de, Antalya’yı umutlandıran gol 36’da yine bir savunma hatasıyla geliyordu. Bu sezon Fenerbahçe’nin gole sebep olan 9. hatasını yapan Martin Skrtel olurken, Volkan’ı çaresiz bırakan vuruşu da Doukara yapıyordu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki teknik adam da oyuncu değişikliği yapmadan başlıyordu. Antalyaspor’un baskı kurma çabası aslında Fenerbahçe için fırsat anlamına geliyordu. Konuk ekibin tamamlayamadığı her atak, Fenerbahçe için üçüncü gol şansı doğuruyordu. Nitekim 62’de hızlı gelişen atakta topu çalan Dirar müsait durumda olmasına rağmen garantili yöntemi tercih edip Giuliano’ya asist yapmayı tercih ediyordu. Bu gol Antalyaspor’un da gardını düşürüyordu. Hamza Hamzaoğlu’nun golden hemen sonra yaptığı Yekta - Jevtovic değişikliği de bu durumu değiştirmiyordu. Aykut Kocaman, Galatasaray ile olası bir puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacağını düşünerek aynı anda Valbuena ve Janssen’i oyuna alıyor, sezon başında ilk 11’in değişmezi olan ve yedek kalmaktan sıkılan iki oyuncusunun hırsını skora yansıtmayı planlıyordu.

Soldado’nun etkisi maçın son çeyreğinde kendini gösteriyor, maç eksiği bulunan Janssen etkili olamayınca son bölümler Fenerbahçe’nin üstünlüğünde ancak Valbuena’nın bireysel çabasıyla yakalanan bir kaç cılız fırsat dışında pozisyonsuz geçiyordu. Uzatma dakikalarda Valbuena şık bir vuruşla hem maçın skoru ilan ediyor hem de çabalarının karşılığını alıyordu.

Bir kelam da Fenerbahçe taraftarı için açmak gerek. Öncelikle kupa maçında yaşananlar sebebiyle sezonun geri kalanında evindeki maçları seyircisiz oynama olasılığı olan öyle ya da böyle hala şampiyonluk şansı olan bir takımın taraftarlarının stadyumu tıklım tıklım doldurması gerektiğine inanıyorum. Maç boyunca Beşiktaş maçında yaşananları haklı gösterme çabalı tezahüratlar yapmanın da Fenerbahçe taraftarına yakışmadığını düşünüyorum.