Fenerbahçe taraftar gruplarından 3 Temmuz'un yıldönümünde etkinlik çağrısı

Fenerbahçe taraftar grupları, 3 Temmuz 2011'de şike iddiasıyla yapılan operasyonlarının yıldönümü öncesi etkinlik çağrısında bulundu.

Taraftarlar, eylemde 4 Nisan 2015'te Fenerbahçe takımının Çaykur Rize deplasmanı dönüşü Trabzon Havalimanı yakınlarında uğradığı silahlı saldırıyı da protesto edileceğini belirtti. Sol Açık'ın başı çektiği taraftar grupları tarafından yayımlanan çağrı metninde, liglerin bir hafta ertelenmesine neden olan bu olayın sorumlularının da halen yakalanamadığına dikkat çekti.

Etkinliğin 4 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda düzenleneceğini duyuran Sol Açık, yayınladığı ortak duyuruda şu ifadelere yer verdi: "Kulübümüze karşı organize bir biçimde yapılan kumpasın 4. yıl dönümünde; sorumlularının görevden alınmış, hatta yargılanıyor olmasına rağmen camiamıza yaşatılan sıkıntılar hala son bulmamıştır. Yaklaşan dava öncesi, bizde bıraktığı derin izleri hatırlayıp tepki göstermek! Aynı çerçevede gerçekleştirildiğini düşündüğümüz, 4 Nisan 2015’de futbol takımımızın topluca katledilmesi girişiminin 91. gününde sorumlu veya sorumlularının halen yakalanamamış olmasına dikkat çekmek! Ve sezon öncesi Passolig illetinden kurtulmak için verilmekte olan mücadeleye destek olmak amacıyla; 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 19.00’dan itibaren, Fenerbahçe taraftarının toplanma yerlerinden biri vasfını kazanmış olan Yoğurtçu Park’ında, aralarında Sol Açık Taraftar Grubu olarak bizlerinde bulunmuş olduğu bir çok taraftar gruplarımızca etkinlik düzenlenecektir."

Etkinlikte ayrıca Ramazan ayı dolayısı ile katılanlara iftar yemeği sağlanacağı belirtildi.