Fenerbahçe deplasmanda Karabükspor’u Van Persie’nin 84’üncü dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip bu sonuçla puanını 47’ye yükseltti

Fenerbahçe tek golle güldü

Milli maç için lige verilen aranın ardından Fenerbahçe, ikinci yarının başarılı takımlarından Karabükspor’a konuk oldu. Advocaat Konya maçında olduğu gibi sağ ve sol bekte Van Der Wiel, Hasan Ali Kaldırım’ı tercih etmişti. Fenerbahçe’nin bu sezonki en büyük eksikliği daha önceki sezonların aksine beklerininin hücuma katkı yapmaması. Karabük deplasmanında da beklerinin üçüncü bölgede oyuna katkısı olmamasına rağmen Sarı Kanarya beklenenin aksine maça iyi başladı. Maçın ilk yarısı sona erdiğinde tabela 0-0’ı gösteriyor olsa da konuk ekip rakibine pozisyon vermediği gibi bazen savunma arkasına attığı toplarla bazen de serbest vuruş organizasyonlarıyla gole defalarca yaklaştı. 38’de Latovlevici’nin sakatlanması Karabük için ne kadar talihsiz bir durumsa Fenerbahçe için de o kadar avantaj sağlıyordu. Zira artık Lens’in karşısında ters ayaklı bir oyuncu vardı.

Karabükspor teknik direktörü Barisic ikinci yarıya ikinci oyuncu değişiklik hakkını da kullanarak başladı. Serdar Deliktaş’ın oyuna girmesiyle ikinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi takım oldu. İlk yarıda canı sıkılan Fenerbahçe kalecisi Fabiano, Karabük ataklarında meslektaşı Ahmet Şahin’in ilk yarıdaki performansına nispet yapıyordu. Advocaat’in oyuna ilk hamlesi 68’de Chahechoue’nun yerine Volkan Şen’i almak oldu. Hollandalı teknik adam Volkan Şen’i 10 dakika sonra oyundan alarak spor programlarına malzeme hazırlıyordu.

Oyuna sonradan giren bir oyuncunun zorunlu haller dışında 10 dakika sonra oyundan alınması oyuncu ne yapmış olursa olsun dünyanın her yerinde teknik direktör hatası olarak okunur. 84’te Van Persie’nin kariyerinin en uzun süreli gol orucunu sonlandırıp takımına üç puan kazandıran golü atması bu hatanın üstünü örtemeye yetmez.