Fenerbahçe, zorlu İzmir deplasmanından çıkamadı. Göztepe’ye 1-0 mağlup olan sarı-acivertliler üst üste ikinci defa sahadan yenilgiyle ayrıldı

Fenerbahçe tepetaklak!

İlk iki hafta geride kaldığında umut veren oyununu puanla süsleyemeyen Göztepe, kabuk değiştirme sürecinde savunmasız kabuksuz kalan Fenerbahçe’yi konuk etti karşılaşma taraflar arasındaki 49. SüperLig eşleşmesiydi.

Forvet sorununu çözemeyen ev sahibinde en uçta gene Deniz Kadah yer alırken, Fenerbahçe’de teknik direktör Cocu, sol kanatta Barış’ın yerine Alper’i Giuliano’dan boşalan pozisyonda ise Ayew’i tercih etmişti.

Dengeli başlayan oyunda Fenerbahçe ilk çeyrek saatin ardından üstünlüğünü hissettirmeye başladı. İlk yarının kalan dakikalarında konuk ekip kötü zemin, rakibin üstüne baskı kuran coşkulu Göztepe taraftarı ve İzmir sıcağına rağmen takdir edilecek sayıda gol pozisyonuna girmeyi başarıyor ancak skor üretmeyi başaramıyordu. Aynı sorun Fenerbahçe’nin Malatya’dan puansız dönmesine sebep olmuştu. İlk yarıda Mehmet Topal’ın iki, Elif Elmas’ın ise bir kere ceza sahası içinde net gol pozisyonuna girmesi, uyum sürecini atlattıktan sonra katkı sağlayabileceğinin sinyallerini veren Slimani, yapılan ve yapılacak yeni transferler Fenerbahçelileri geleceğe dair umutlandırsa da şampiyonluk yoluna taş döşeyen geçiş sürecindeki kayıplardır. İlk iki haftada rakiplerinin Fenerbahçe’den farkı kötü oynarken de kazanmayı başarmalarıydı. Maçın ilk yarısının golsüz sona ermesi Malatya maçını kendine referans alan Bayram Bektaş’ı umutlandırsa da, Cocu’nun elinde Valbuena, Mehmet Ekici, Barış Atıcı, Ferdi ve Soldado gibi güçlü hamle oyuncuları vardı.

İkinci yarıya önde baskı yaparak başlayan Göztepe Fenerbahçe’nin oyun kurmasına engel olarak Cocu’ya hamle yapması gerektiğinin sinyallerini veriyordu. İlk yarının en çok hata yapan iki oyuncusu Hasan Ali ve Dirar ikilisinden, Hasan Ali’nin oyunda kalmasını kulübeye bakan herkes anlayışla karşılayabilir ancak Dirar’ın 65 dakika oyunda kalması alternatifleri düşünüldüğünde sorgulanması gereken bir tercih.

Aynı ilk yarıda olduğu gibi, ikinci yarıda da Fenerbahçe ilk çeyrek saatin ardından ilk ciddi pozisyonunu buluyor ancak Dirar’ın ortasında topla buluşan Alper yakın mesafeden yaptığı vuruş çerçeveyi bulamıyordu.

He riki teknik adam da oyuna ilk müdahalelerini 64’te yapıyor, Bayram Bektaş, yorulan Alpaslan’ın yerine Poko’yu, Cocu ise Alper’e yaptığı orta dışında sahada hiçbir varlık gösteremeyen Dirar’ın yerine Barış Alıcı’yı oyuna alıyordu.

Değişikliklerin hemen ardından Göztepe’yi SüperLig’e taşıyan kadronun sahadaki tek temsilcisi Halil Akbunar adeta şapkasından tavşan çıkartıyor ve ceza sahası dışından sağ çaprazdan müthiş bir vuruşla Volkan’ı çaresiz bırakıyordu. Maç boyunca pozisyona giremeyen Göztepe’nin öne geçmeyi başarması yakaladığı fırsatları cömertçe harcayan Fenerbahçeli futbolculara Yeni Malatya kabusunu hatırlatıyordu.

***

DIEGO REYES İMZAYI ATTI

Fenerbahçe, anlaşmaya vardığı Meksikalı savunma oyuncusu Diego Reyes ile resmi sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 26 yaşındaki stoper, Ülker Stadı’nda, Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli’nin de katılımıyla kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Açıklamada sözleşmenin süresi hakkında bilgi verilmedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Reyes, yeni formasıyla poz verdi.