Fenerbahçe tepki gösterdi, beIN Sports özür diledi



Yayıncı kuruluş beIN Sports, Fenerbahçe Kulübü'nün "küfürlü tezahürat" tepkisi üzerine bir özür açıklaması yayınladı.

Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile yayıncı kuruluşa tepki göstermiş ve her türlü ilişki düzeyinde misliyle tepki verileceğini açıklamıştı.

Sarı lacivertli kulüp yaptığı açıklamada, "Bugün Fatih Karagümrük ile İttifak Holding Konyaspor arasında oynanan seyircisiz maçın yayını sırasında, ekranlara verilen seslerde Fenerbahçe'ye hakaret edilen tezahüratların yer alması tarafımızca bardağı taşıran son damla olarak kabul edilmiştir" ifadelerine yer vermişti.

Yayıncı kuruluştan yapılan özür açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Covid kısıtlamaları kapsamında tüm yayın endüstrisinde yayın olarak kullanılan ve maçları daha keyifli hale getirmek amacıyla sunulan 'Maçı seyirci ses efekti ile izleme' seçeneğini bu dönemde biz de abonelerimize sunuyoruz.

Bugün oynanan Fatih Karagümrük - İttifak Holding maçının fonmunda kullanılan ses efektlerinde Fenerbahçe kulübü aleyhine tamamen uygunsuz bir tezahürat duyulmuştur. Fark edilmeden yanlışlıkla yayınlanan ve hemen kaldırılan bu tezahürattan dolayı tüm Fenerbahçe camiasından içtenlikle özür dileriz.

İlgili tezahüratın derhal sistemden çıkarılarak gerekli önlemlerin hızla alınacağını, ayrıca yayınlarımızda kullanılan tüm ses efektlerinin uygunluğuna dair detaylı bir incelemenin de başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız."