Kadınlar Voleybol Ligi’nde Fenerbahçe ve Vakıfbank çeyrek final serilerinin ilk maçını kazandı. Vakıfbank, THY’yi 3-2 mağlup ederken Fenerbahçe, Eczacıbaşı’nı konuk ettiği karşılaşmadan 3-1’le galip ayrıldı.

Fenerbahçe ve Vakıfbank önde

Spor Servisi

Vakıfbank, Kadılar Ligi çeyrek final play-off’u ilk maçında Türk Hava Yolları’na (THY) konuk oldu. Normal sezonu lider tamamlayan sarı-siyahlılar, rakibini 3-2 yenerek final yolunda avantajı elde etti. Vakıfbank’ta Isabelle Haak kaydettiği 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olmayı başardı.

Bu sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda, AXA Sigorta Kupa Voley’de ve Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda zafer yaşayan Vakıfbank, Kadınlar Voleybol Ligi’ndeki kazanma serisini sürdürdü. İkinci yarısında maç kaybetmeden normal sezonu lig lideri olarak tamamlayan sarı-siyahlılar, 1/4 play-off’u ilk maçında THY’ni 3-2 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Vestel Burhan Felek Voleybol Salonu’ndaki mücadelenin çekişmeli geçen ilk setini Türk Hava Yolları 25-23 aldı. 2. sette güçlü bir oyun ortaya koyan sarı-siyahlılar rakibine yalnızca 11 sayı verdi ve durumu 1-1’e getirdi. 3. seti 25-18 alan THY, bir kez daha öne geçti. Vakıfbank, 4. sette yine etkili bir oyunla bu kez rakibine 15 sayı verdi ve maçı karar setine taşıdı. Karar setinde de ritmini koruyan sarı-siyahlılar, seti 15-9 karşılaşmayı ise 3-2 kazandı. Vakıfbank’ta Isabelle Haak 21 sayıyla günün en skorer ismi olurken; Zehra Güneş 17, Michelle Bartsch-Hackley 14, Gabi 13 sayı kaydetti.

ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Vakıfbank Başantrenörü Giovanni Guidetti: “Türk Hava Yolları’nı tebrik ederim. Bugün güçlü bir performans ortaya koydular. Biz Vakıfbank olarak her zaman iyi oynamak ve kazanmak zorundayız. Bugün bazı bölümlerde yeteri kadar iyi oynayamadık ancak yoğun bir dönemde önemli bir galibiyet aldık. Bir antrenör olarak bugünkü performansımızı anlayışla karşılamam gerekiyor. Oldukça tempolu bir dönemden geçiyoruz. İlk maçı kazandığımız için mutluyum. Pazartesi final biletini de almak istiyoruz” dedi.

Vakıfbank, 25 Nisan Pazartesi THY ile serinin ikinci maçında bir kez daha karşılaşacak. 15.00’te başlayacak mücadeleyi kazanması halinde sarı-siyahlılar, Misli.com Sultanlar Ligi play-off’unda finale yükselecek. Vakıfbank’ın finaldeki rakibi Fenerbahçe-Eczacıbaşı Dynavit eşleşmesinin kazananı olacak.

FENERBAHÇE ÇOK RAHAT

Günün diğer maçında Fenerbahçe, Eczacıbaşı’nı konuk etti. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda tamamen dolu tribünler önünde oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrılan sarı-lacivertliler seride 1-0 öne geçti.

İki galibiyet elde eden takımın adını finale yazdıracağı seride ikinci maç 25 Nisan Pazartesi günü oynanacak. Fenerbahçe mücadeleye Arina Fedorovtseva, Naz Aydemir Akyol, Eda Erdem Dündar, Mina Popovic, Melissa Vargas ve Meliha İsmailoğlu altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Meliha İsmailoğlu ve Hande Baladın’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan maçta Boskovic ve Eda Erdem Dündar her iki takım adına da skora katkı veren isimler oldular. Devamında Vargas ve Mina Popovic’i oldukça etkili kullanan sarı-lacivertliler, 4 sayılık bir fark yakaladı (8-4). Bu skorun ardından mola alan Eczacıbaşı, molanın dönüşünde Hande ve Elif Şahin’in sayılarıyla farkı 2’ye indirdi (8-6). Sete Vargas ve Fedorovtseva’yla ağırlığını koyan Fenerbahçe 16-11’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde bir kez daha Eczacıbaşı molası geldi. Mola dönüşünde Adams’ın serisiyle maça tutunan rakip takım farkı eritti (16-15). Rakibin direncinin arttığı bu bölümde Kaptan Eda Erdem Dündar Ace, Melissa Vargas da file üstü performansıyla setin sonunu getirmeyi başardı (25-19).

ÇEKİŞMELİ SET

İkinci sete Hande Baladın ve Boskovic’le hızlı başlayan Eczacıbaşı’nı 2-4’ü yakaladı. Karşılıklı sayılarla devam eden setin bu bölümünde skor 7-7’ye geldi. Her iki takımın da oldukça dengeli bir oyun sergilediği sette skor avantajı sürekli olarak el değiştirirken hücum yüzdesi yüksek isimleriyle setin kazananı Eczacıbaşı oldu (21-25).

Mina Popovic’le Fenerbançe’nin ilk sayısını bulduğu üçüncü sette Melissa Vargas’ın 3-0’lık serisiyle skor 4-0’a geldi. Setteki ilk sayılarını Beyza Arıcı’yla bulan Eczacıbaşı Dynavit karşısında Vargas’la skor bulmaya devam eden sarı-lacivertliler, 8-4’lük üstünlüğü yakaladı. Meliha İsmailoğlu’nun blok performansı ve Eda Erdem’in tek ayak hücumuyla farkın 6 sayıya kadar çıktığı sette son bölüme 19-15’lik üstünlükle giren Fenerbahçe, Mina Popovic’in de skor yüküne ortak olduğu seti 25-18 kazandı.

Naz Aydemir Akyol’un sayılarıyla başladığımız sette Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’la önemli bir ritim yakalayan Fenerbahç, 10 sayılık seri sonunda 18-9’luk üstünlüğü yakaladı. Boskovic ve McKenzie ikilisiyle farkı eritmeye çalışan Eczacıbaşı’na setin sonunda Arina Fedorovtseva ve Vargas’la geçit vermeyen Fenerbahçe, seti 25-15; maçı da 3-1 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.