Fenerbahçe, yeni transferleri Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile birlikte yeni sezonda giyeceği çubuklu formayı da tanıttı. Formada, Koç Holding’in sahibi olduğu ‘Tüpraş’ detayı dikkat çekti.

Fenerbahçe’ye yeni sponsor

Sivasspor’dan Mert Hakan Yandaş ve Beşiktaş’tan eski oyuncuları Gökhan Gönül ile Caner Erkin'i kadrosuna katan Fenerbahçe, bu transferlerle birlikte yeni sezon formalarını da tanıttı.

Böylelikle sarı-lacivertlilerin kulübün yeni sezonda giyeceği çubuklu forma da ilk kez görücüye çıktı. Sırt bölümündeki kanarya simgesi taraftarların genel olarak beğenisini toplarken, formanın kol kısmında Tüpraş logosu dikkat çekti.

Böylece Fenerbahçe’nin yeni sezondaki sponsorlarından birinin, kulüp başkanı Ali Koç’un ailesinin şirketi Koç Holding bünyesindeki Tüpraş olduğu öğrenildi. Sponsorlukla ilgili olarak kulüpten henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kulübün göğüs sponsorluğunu Koç Holding’e ait olan bir diğer firma Avis yapıyor.

2006’DA KOÇ’A DEVREDİLMİŞTİ

1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ) 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilmişti. Şirket, akaryakıt ürünleri, bitüm, fuel oil, jet yakıtı, gaz yağı, LPG, motor yağı gibi petrol türevlerini üretiyor.

‘Fortune 500 Türkiye Araştırması’nın 2019 yılı sonuçlarına göre TÜPRAŞ, 89,6 milyar TL net satış geliriyle Türkiye’nin en büyük şirketi konumunda.