4 haftadır berabere kalan Başakşehir, Kayserispor’u tek golle geçerek 3.lük yolunda önemli bir galibiyet aldı. Boz Baykuşlar geçen sezonun 23. haftasını da 39 puanla geçmişlerdi. Kayseri her puan alamadığı hafta aşağıya yaklaşıyor. Alttaki üç takımın da galip gelememesi teselli olsa da en alttakilerin gözüne kestirdiği takım durumundalar.

Çaykur Rize kendini rahatlatacak galibiyeti Kasımpaşa karşısında aldı. Düşme hattı ile arasını açarak stres katsayısını azalttı. Eskişehir galibiyeti Kasımpaşa’nın toparlanması için yeterli olmamış. Avrupa Kupaları’na katılma yolunda epey geriye düştüler.
Erken 10 kişi kalan Mersin, ligin en organize takımlarından Konyaspor’a 60 dakika direnebildi. Golü yiyene kadar verdikleri eksik olmalarına rağmen iyi mücadele eden Akdeniz temsilcisi golden sonra direnç gösteremedi. Haftanın karlı takımlarından Konya zorlu bir deplasmandan üç puan alarak Avrupa hedefinde rakiplerinin bir adım önünde olmayı yine başardı.
Eskişehirsporlu oyuncular taraftarlarının gösterdiği direnişe mücadele olarak ayak uyduruyor. Ancak kendi evlerinde tıklım tıklım dolu tribünler önünde kaybetme lüksleri yok. Üstelik de Kayseri’nin puansız kapattığı haftada. Bursa Batalla’nın şapkasından çıkarttığı golle üç puan almış olsa da hala oyun kalitesi kadro kalitesinin gerisinde.

Trabzon’a bir darbe de Osmanlı’dan geldi. Geçen haftaki olaylar Trabzon halkını yeniden tribünlere dönmesini sağlasa da hakemlerin hatalarına o kadar odaklanmışlardı ki kendi hatalarını göremediler. Onca eksiğe rağmen sahaya çıkan 11’e bakınca eldeki kadronun olması gereken yerin çok gerisinde oldukları kesin. Osmanlı art arda kazanarak üst taraftara tırmanmayı başardı. Bir kaç maç daha kazanırlarsa hedef güncellemesi yapabilirler.

Rakiplerinin tamamının kaybettiği haftada evinde Antalya’yı ağırlayan Sivasspor maç boyu yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayınca tek puana razı oldu. Sivas’ın kadrosu düşme hattınındaki takımlardan daha kaliteli ancak lige tutunmak için öncelikle şehrin desteğine ardından da kulübeden gelen oyuncuların katkısına ihtiyaçları var. Maç boyunca bir puana razı gözüken Antalyaspor, evine istediğini alarak döndü.

Ankara’da Gençlerbirliği ile Akhisar arasındaki karşılaşmada ilk yarının hakimi konuk ekipti. Onur’un golüyle de öne geçen Akigolar için kırılma anı 40. dakikaydı. 10 saniye içinde 3 net gol pozisyonuna girip hiç birini değerlendiremediler. İbrahim Üzülmez ikinci yarıya Landel’i oyuna alarak başladı. Gineli oyuncunun katkısına Gençlerbirliği’nde yeniden hayat bulan Aydın ve Stancu da eklenince Alkaralar geriden gelip 3-1 kazanmayı başardı.

Galatasaray kan kaybetmeye devam ediyor. Deplasmanda Gaziantepspor’a da yenilerek üçüncülük yarışında da geriye düştü. Takımın elindeki tek forvet Umut Bulut’un (üç kupa alan teknik direktör, onu savunduğu için kovulmuştu) 2016’da hala kaleyi tutan şutu yok. Mustafa Denizli tüm çabalarına rağmen basit gol yeme sorununu da çözebilmiş değil. Mutlu Topçu’nun mütevazı takımı bu galibiyetle en azından tehlike hattı ile arasına sınır çizmiş durumda.

Sadece haftanın değil sezonun en önemli karşılaşması Kadıköy’de oynandı. Özellikle ilk yarıdaki etkili oyunuyla Beşiktaş karşısında haklı bir galibiyet alan Fenerbahçe maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş için kazanmak yolu yarılamak olacaktı ama maç eksiği olduğunu da düşünürsek kaybetmek Dünyanın sonu değil. İkinci yarıda yakaladıkları fırsatlardan birini gole çevirebilseler ikili averaj üstünlüğünü rakiplerine kaptırmayacaklardı.

Amedspor’un “Çocuklar ölmesin maça da gitsin” çağrısını duyan ve Sur’dan yaklaşık 40 çocuğu bu kaçta ağırlayan Fenerbahçe yönetimine haftanın değil sezonun FairPlay ödülünü vermek lazım. Haftanın teknik direktörü kuşkusuz ki 17 haftada 13 puanla devraldığı takıma 6 maçta 15 puan toplatan İbrahim Üzülmez oldu. Haftanın takımı Fenerbahçe olurken, haftanın en güzel golü Arjantinli yıldız Batalla’nın ikinci Bursa serüveninin ilk golü oldu. Haftanın oyuncusu da 2 gol bir asist yapan Stancu oldu.