A Haber dün yaptığı bir haberde Fenerbahçe camiasını hedef aldı. “Mesele futbol değil, mesele başka...” başlığıyla yayımlanan habere tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, Turkuaz Medya Grubu için boykot çağrısı yaptı

Fenerbahçeliler yandaş A Haber’i boykot ediyor

OKTAY EVSEN

Yandaş A Haber, Fenerbahçelileri kızdıran bir habere daha imza attı. 'Belgesel' gibi seslendirilen haberde “Mesele futbol değil, mesele başka..." iması yapıldı. Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından hakem hataları gündeme gelirken, söz konusu durumdan Berat Albayrak sorumlu tutuldu. Bunun üzerine Fenerbahçe'nin sahasında Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta tribünlerden Berat Albayrak protesto edildi.

‘DAMAT İSTİFA’ SESLERİ

Fenerbahçeliler AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı "Damat istifa" sloganları ile istifaya davet etti. A Haber'de yer alan haberde ise "Türkiye'nin güçlenmesinden neden rahatsızlar?" denildi. Öte yandan "Mesele daha özel, daha duygusal" denilerek Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başkanı iş insanı Ali Koç'un görüntüleri gösterildi. Ayrıca "Faizden eskisi kadar kazanamıyorlar. Bankalar üzerinde eskisi kadar at oynatamıyor, dev kasalara hortumlar koyamıyorlar" ifadelerini kullanıldı.

YAZ AYLARINDA BAŞLADI

Berat Albayrak ile Fenerbahçeliler arasındaki gerilim yaz aylarında Albayrak'ın Trabzon ziyareti sırasında başlamıştı. Trabzonspor'un yeni sezon forması hediye edilen Berat Albayrak, "Yanlız bu forma 2010-2011 sezonunun formalarıymış. Yani Şampiyon sezonun formaları" diyerek “2010-2011 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu” iddia etmişti. Sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medya üzerinden başlattığı #ASporBoykot hashtagiyle Turkuaz Medya Grubu için boykot çağrısı yaptı.

‘TÜRK FUTBOLU ÇÖKMÜŞTÜR’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da daha önce yaptığı açıklamada aynı medya grubunu sert bir şekilde eleştirerek, “Türk futbolu her anlamda çökmüş durumda; federasyon, yönetim, kulüp yönetimi, Avrupa’nın en yaşlı ligi, spor medyası çökmüş durumda. Bütün değer zincirlerinin baştan aşağıya yenilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Başkan vekili Semih Özsoy ise, "A Spor'da 'Bize muhtaçlar, sadece doğruları biz söylüyoruz' demişler. Ben onlara 'Hadi oradan' diyorum. Kimsenin dillendiremediğini taraftarımız da başka yorumcular da dillendirir. Onlar da hadlerini aşmasınlar” demişti.