AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından öldürülen, annesi Emine Şenyaşar ile Şanlıurfa Adliyesi önünde “Adalet Nöbeti”ne başlayan ve Yeşil Sol Parti'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, TBMM'ye gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı.

Kaynak: ANKA
Ferit Şenyaşar Milletvekili kaydını yaptırdı

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Yeşil Sol Parti'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, milletvekili kaydını yaptırdı. 

2018’de gerçekleşen Milletvekili Genel Seçimleri'nden 10 gün önce AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından babası ve kardeşi katledilen Yeşil Sol Parti'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, TBMM'ye gelerek kayıt işlemlerini tamamladı. 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkâna girmesi ve başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından meydana gelen olaylarda milletvekilinin korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş, sekiz kişi de yaralanmıştı.

Ferit Şenyaşar annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde "Adalet Nöbeti"ne başlamıştı.