Futbola başlarken idol olarak kimi seçtiği sorulan Muslera, "Oscar Cordoba. Fabio Carini'yi de sayabiliriz Inter'de oynayan, Uruguaylı bir kaleci. Ama asıl idolüm olarak Oscar Cordoba'yı söyleyebilirim" yanıtını verdi

Fernando Muslera idolünü açıkladı

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı kulübün altyapı oyuncularının sorularına cevap verdi.

Türkiye'ye ilk geldiği günü çok iyi hatırladığını ifade eden Muslera, "Havaalanına indiğim ilk günü çok iyi hatırlıyorum. İnanılmaz bir sürprizdi benim için. Bir basın ordusu vardı, fotoğrafçılar... Böyle bir ilgi benim ülkemde çok normal değil, bu nedenle baya şaşırmıştım, ama sonra alıştım" diye konuştu.

"EN ÇOK ZORLAYAN BURAK YILMAZ"

Kendisini zorlayan hücum oyuncuları sorulan Muslera, şöyle cevap verdi: "Benim için, hem burada benimle oynarken hem de ona karşı oynarken, ikisinde de Burak Yılmaz'ın ismini söyleyebilirim."

"HOCAM BANA EPEY BAĞIRIRDI"

Altyapıda forma giyerken hocasının kendisine çok kez bağırdığını ve bu yüzden antrenmanlardan ağlayarak ayrıldığını ifade eden tecrübeli file bekçisi, "Evet, doğru. Hocam bana epey bağırırdı, bu nedenle antrenmandan ağlayarak çıktığım olurdu. Bana bağırırdı ama kötü anlamda değil, yanlış anlamayın. Benim daha iyi yerlere gelebilmem için, bana bir şeyleri öğretebilmek için yaptı. Bu da çok yardımcı oldu aslında" şeklinde konuştu.

"FORVET OLMAK İSTERDİM"

11 yaşına kadar forvet oyuncusu olarak görev aldığını söyleyen Muslera, "Forvet olarak oynuyordum. 11 yaşında kaleciliğe geçtim. Kötü bir oyuncuydum ama kaleci olmasaydım ne olursa olsun forvet oyuncusu olmak isterdim" dedi.

"EĞİTİMİNİZE ÖNEM VERİN"

Altyapıda oyuncularının eğitimlerine önem vermesi gerektiğinin altını çizen Muslera, "Öncelikle okul çok önemli, okula gereken önemi verin. Diğer taraftan beslenme çok önemli, yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin. Ailenize, annenize, babanıza ve hocalarınıza saygı çok önemli. Ne diyorlarsa dinleyin. Bu tip şeyler; çok iyi bir kaleci ve iyi bir sporcu olmak için en önemli noktalardan bazıları" ifadelerini kullandı.

"TERİM'İN YARDIMCISI OLMAK BENİ GURURLANDIRIR"

Futbol oynamaya devam etmek istediğini söyleyen Muslera, "5 yaşından beri futbolun içindeyim. Futbolla beraber büyüyorum, hala da devam ediyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu bıraktıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum. Sonrasında futbolun bir kısmında mutlaka yer alacağım, bu da antrenörlük olabilir tabii ki" diye konuştu.

"İDOLÜM CORDOBA'YDI"

Futbola başlarken idol olarak kimi seçtiği sorulan Muslera, şu yanıtı verdi: "Oscar Cordoba. Fabio Carini'yi de sayabiliriz Inter'de oynayan Uruguaylı bir kaleci. Ama asıl idolüm olarak Oscar Cordoba'yı söyleyebilirim."

fernando-muslera-idolunu-acikladi-713805-1.

Fotoğraf: Oscar Cordoba

"KISA BİR MUTLULUKTU"

Fenerbahçe derbisinde Mehmet Ekici'nin frikiğini kurtardıktan sonra neler hissettiği sorulan Uruguaylı eldiven, "Çok mutlu oldum ama kısa bir mutluluktu. O an takımıma yardımcı oldum, önemli bir kurtarıştı ama ondan sonra kornere çıktı, tekrardan konsantre olmam gerekiyordu. Bu nedenle kısa bir mutluluk olabildi benim için" dedi.

"KAFAMDA HALA SORU İŞARETİ VAR"

Kaleci antrenörü olmak isteyip, istemediği sorulan Fernando Muslera, şu cevabı verdi: "Kafamda hala bir soru işareti var. Antrenörlük mü?, özellikle kaleci antrenörlüğü mü? Sonuçta kaleci antrenörü olmaya karar verirsem de bu beni çok mutlu eder."

"DOKTOR OLMA HAYALİM VARDI"

Okuldayken doktor olmayı hayal ettiğini belirten Muslera, "Okuldayken doktor olma hayalim vardı ama belki de iyi bir doktor olamayacaktım. Bu nedenle çok şükür ki futbolcu, kaleci oldum" dedi.

"UNUTAMADIĞIM MAÇ..."

Sarı-kırmızılı formayla unutmadığı maç sorulan tecrübeli kaleci, "Fenerbahçe'nin sahasında kupayı kaldırdığımız, şampiyon olduğumuz maç" yanıtını verdi.

"HOLLANDA VE FRANSA MAÇLARINI YENİDEN OYNAMAK İSTERDİM"

Daha önce kariyerinde çıktığı hangi maçları tekrardan oynamak istediği sorulan Muslera, "Birincisi, 2010'daki Dünya Kupası yarı finali, Hollanda'ya karşı oynanan. İkincisi de, 2018'de Dünya Kupası'nda Fransa'ya karşı oynadığım maç" dedi.

"TSUBASA'YI İZLERDİK"

Futbola nasıl başladığıyla ilgili gelen soruya Muslera, şu cevabı verdi: "Küçük yaştayken, bize, erkek çocuklarına, ailemizin aldığı hediyelerden biri futbol topuydu. O futbol topuyla, sokaklarda peşinde koşarak büyüdük. Bir de, Tsubasa diye bir çizgi film vardı, onları da çok seyrettik. Hocalarımızın da yönlendirmesiyle böyle bir tercih gerçekleşti."

"LUGANO DÜŞÜNMEDEN GALATASARAY'A GİT DEDİ"

Galatasaray'a transfer olurken Fenerbahçeli eski oyuncu Lugano'dan bilgi aldığını söyleyen Muslera, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zor bir süreçti. Lazio'yla 5 senelik bir kontrat imzalamak üzereydik ama kulüpte işler istenildiği gibi gitmedi. Bir anda Galatasaray'dan teklif aldım. Bu teklifi aldığım andan beri arayıp, konuştuğum bir oyuncu vardı; Diego Lugano. Eskiden Fenerbahçe'de oynuyordu. Uruguay Milli Takımının kaptanıydı kendisi. Hemen onu aradım ve kendisine anlattım, danıştım. O da, "Eğer böyle bir şey ciddiyse hiç düşünmeden Galatasaray'a gitmelisin, kesinlikle İstanbul'da olmalısın ve Galatasaray'da oynamalısın" dedi. Ben de hiç düşünmeden teklifi kabul ettim."

"FUTBOLU HENÜZ BIRAKMAK İSTEMİYORUM"

Futbolu henüz bırakmak istemediğini söyleyen 33 yaşındaki kaleci, "Kesinlikle hayır. Hala da devam eden bir enerjim var, bu nedenle futbolu daha bırakmak istemiyorum" dedi.

"KENDİMİ İLK GÜNDEN BERİ EVİMDE HİSSETTİM"

Galatasaray'da çıktığı ilk antrenmanı dün gibi hatırladığının altını çizen Muslera, "İlk antrenmanımı daha dün gibi hatırlıyorum. Uçuşumdan dolayı antrenmana biraz geç kalmıştım. İlk geldiğimde beni Mert karşıladı ve Fatih hocanın yanına götürdü. Fatih hoca ile konuşmamızın sonrasında takım arkadaşlarım geldi. İlk günden beri kendimi Galatasaray'da hep evimde gibi hissettim. Herkes bana böyle hissettirdi" ifadelerini kullandı

"GALATASARAY DÜNYADA BİLİNEN BİR TAKIM"

Galatasaray'ın sadece Avrupa değil, bütün dünyada tanındığına değinen tecrübeli file bekçisi, "Galatasaray sadece Avrupa'da değil, tüm dünya tarafından tanınan ve bilinen bir takım, yaptıklarıyla, başarısıyla... Buraya gelince de zaten bunları fazlasıyla görme şansım oldu. Diğer taraftan da, Galatasaray taraftarları bütün dünya tarafından tanınan bir taraftar grubu, ne kadar hırslı oldukları, takımlarına son dakikaya kadar ne kadar destek oldukları, ve dünyanın her yerinde takımlarıyla birlikte oldukları için tüm dünya tarafından tanınıyorlar" şeklinde konuştu.

"BENCE SUAREZ..."

Tecrübeli kaleci, Messi mi, Ronaldo mu ? Sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Bence Suarez (Gülüyor)... Bence ikisi de bu dünyadan değil, farklı bir gezegenden, ikisini de söyleyebiliriz ama Suarez."

"KALECİ OLMAMI ANNEM İSTEDİ"

Kaleci olmasında kimin çok etkisi olduğu sorulan Muslera, "Annem daha çok baskı yaptı. Annem kaleci olmamı çok istedi" dedi.

(DHA)