Formula 1 takımlarında Scuderia Ferrari, takım direktörü Mattia Binotto'nun istifasının kabul edildiğini açıkladı. Binotto yaptığı açıklamada, "28 yıldır parçası olduğum, çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum" dedi.

Ferrari'de Mattia Binotto dönemi sona erdi

Formula 1 takımlarından Scuderia Ferrari, takım direktörü Mattia Binotto ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Ferrari'den yapılan açıklamada, Mattia Binotto'nun istifasının kabul edildiği bildirildi.

İtalyan takımın CEO'su Benedetto Vigna, yaptığı açıklamada, "Ferrari ile 28 yılı aşkın bir süredir yaptığı birçok büyük katkı ve özellikle geçen yıl takımı yeniden rekabetçi bir konuma getirdiği için Mattia'ya teşekkür etmek istiyorum. Sonuç olarak, motor sporlarında en büyük ödülü kazanmak için, her şeyden önce dünyanın dört bir yanındaki harika taraftarlarımız için mücadelemizi yenilemek için güçlü bir konumdayız" ifadelerini kullandı.

"HUZURLA AYRILIYORUM"

Binotto ise açıklamasında, "Ferrari ile iş birliğimi bitirmeye karar verdim. 28 yıldır parçası olduğum, çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum" dedi.

Binotto, şöyle devam etti: "Bu karar benim için ne kadar zor olsa da bu zamanda bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Gestione Sportiva'da zorluklarla dolu ama aynı zamanda büyük memnuniyetle dolu bu yolculuğu benimle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum."

Ferrari'den yapılan açıklamada, yeni takım direktörünün belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

BİNOTTO DÖNEMİNDE FERRARİ

Mattia Binotto, Ferrari'de 2019 yılında Maurizio Arrivabene'nin yerine takım direktörlüğüne getirildi.

Binotto'nun direktörlüğünde Ferrari takımı, Formula 1 Dünya Şampiyonası takımlar klasmanını 554 puan ile Oracle Red Bull Racing takımının gerisinde 2. sırada tamamladı.

Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc pilotlar sıralamasında 308 puanla ikinci, İspanyol pilot Carlos Sainz Jr. ise 246 puanla 5. sırada yer aldu.

Binotto, Ferrari takım direktörlüğü görevi boyunca 2019 ve 2020 sezonunda Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 2021 ve 2022 sezonunda da Red Bull pilotu Max Verstappen'in şampiyonluğunu gördü.