CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok hakkında, Eskişehir Valiliği tarafından iptal edilen Anadolu Fest ile ilgili paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldı. Altıok, avukatı Ulaş Polat ile birlikte gittiği Urla Emniyeti'nde ifade verdi.

Festival yasağını eleştirene de yasak: CHP'li Altıok'un paylaşımına soruşturma açıldı!

Önceki dönem İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’a, Eskişehir Valiliği tarafından iptal edilen Anadolu Fest ile ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın şikayeti üzerine emniyete çağırılan Altıok, şikayet konusu olan paylaşımında konser yasaklarıyla beraber o dönemde Valilik tarafından parklarda kadınların yoga yapmasının engellenmesine de tepki göstermişti.

Eskişehir Valiliği'nin bir müzik festivalini iptal kararlarının ardından cemaat ve tarikatların bu iptalde kendilerinin etkili olduklarını açıklamaları üzerine yapılan paylaşımda, geçmişte anayasa ve yasalar yerine FETÖ'nün emirlerini uygulayan bürokratlar olduğu hatırlatılarak aynı hatanın ikinci kez yapılmaması gerektiğine dikkat çekildi.

"GÜLŞEN'İN TUTUKLANMASINA KADAR VARDI"

Zeynep Altıok, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cemaatlerin üst üste gelen konser ve festival yasaklarını listeleyerek övündüğü sosyal medya paylaşımlarını örnek göstererek, aynı odaklar tarafından başlatılan linç kampanyalarının Gülşen’in tutuklanması boyutuna kadar vardığını belirtti.

“Çocuk kolundan tahrik olmak normaldir. Tahrik varsa pedofili suç değildir” diyebilen imam ya da sürekli kadınları hedef alanlara, sözleriyle ayrımcılık ve şiddeti teşvik edenlere soruşturma açılmadığını söyleyen Altıok, toplumun huzurunu bozan, başkalarının yaşam biçimini, sanatı ve bilimi açıkça hedef alarak tehdit eden kişilere tanınan özgürlük ve gösterilen hoşgörünün yanında kendisinin paylaşımına soruşturma açılmasının manidar olduğunu belirtti.

Altıok, tweeti attığı dönemde de yasağın ardında tarikat ve cemaatlerin baskısı olduğunu açıkça sahiplenen paylaşımları gördükten sonra hak ve özgürlüklerin açıkça hedef alınmasına karşı siyasi bir tutuma siyasi bir eleştiri ile karşı çıktığını ifade etti. Zeynep Altıok "Paylaşımdan rahatsız olanlar geçmişte yapılan hatalarla yüzleşmek ve yaşananlardan ders cıkarmak yerine, eleştirenleri suçlama yoluna gidiyorlar" dedi.