Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ‘Fethiye’de makyaj değil, kalıcı çözüm’ anlayışıyla ve ‘altyapı yoksa turizm de yok’ sloganıyla, Fethiye tarihinde görülmemiş bir altyapı atağına giriştik” diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca: Makyaj değil, kalıcı çözüm ürettik
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, görev süresinde 3 yılda yaptığı çalışmaları BirGün’e anlattı. Karaca, “CHP’nin 25 yıl sonra seçim kazandığı Fethiye’de, 2019 yerel seçimlerinin ardından, 41 mahallemizdeki vatandaşlarımıza tarafsız bir biçimde hizmet ilkesiyle kollarımızı sıvadık. Bu çerçevede ilk olarak; 43 milyon TL borçla devraldığımız belediyenin ekonomisini dengelemeyi, çalışma arkadaşlarımızın maaşlarını aksatmadan ödemeyi ve devlete 1 kuruş borcu olmayan bir belediye olmayı hedeflemiştik ve bunu başardık. Belediye ekonomisine doğru müdahaleler ile hem hizmetlerimizi artırarak sürdürdük, hem de borç stoğumuzu azalttık. Görev süremizin ilk 3 senesinde, Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte, ‘makyaj değil, kalıcı çözüm’ anlayışıyla ve ‘altyapı yoksa turizm de yok’ sloganıyla, Fethiye tarihinde görülmemiş bir altyapı atağına giriştik” diye konuştu.

‘80 DÖNÜM ARAZİDE EKİM VE DİKİM ÇALIŞMALARI’

Fethiye’nin turizmin yanında tarımın da merkezi olduğunu dile getiren Karaca, şunları dile getirdi: “Yerelde kalkınmayı ve istihdamı sağlamak, Fethiye’nin doğal ürünlerini dünyaya tanıtmak için ilçemizdeki kooperatiflerle birlikte yola çıktık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kooperatiflerimiz arasında satış protokolü imzaladık. Belediyemize ait 180 dönüm arazide ekim ve dikim çalışmalarına giriştik. Yok olmaya yüz tutan Kayaköy halısını yaşatmak için dokuma atölyesini hizmete soktuk. Fethiye Kaya Halısına ve Yeşilüzümlü Dastarı’na coğrafi işaret aldık. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fethiye Kaya İnciri, Fethiye Tahini ve Seydiler Kilimi ürünlerine coğrafi işaret aldığı sürece destek verdik.”

Önümüzdeki süreçle ilgili ise Karaca, “Ciddi planlamalarımız ve hazırlıklarımız var. Fakat aslında gerçekçi olmak gerekirse, bunları gerçekleştirme konusunda asıl olarak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve yüksek enflasyonist ortam ana belirleyici olacak” dedi.

‘SÜBVANSİYON DESTEĞİ VERİLMELİ’

Karaca şunları dile getirdi: “Ana muhalefet partisine mensup bir belediye olarak özellikle bürokrasideki işlerimizin kolay yürüdüğünü söyleyemem. Belediyeler yetki ve kaynak konularında ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. İktidarın bu sorunları çözmek için harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetimlerin yetki ve mali kaynak sıkıntılarının çözülmesi için yeni bir yerel yönetim yasasına şiddetle ihtiyaç var. Sorunlar tüm belediyeler için ortaktır. Hükümetten beklentimiz; yerel yönetimlere yönelik bazı vergi indirimlerine gidilmesi ve hayati öneme sahip konularda sübvansiyon desteği verilmesidir. Tüm kamu kurumlarının ana varlık nedeni, halkımıza ve ülkemizi ziyaret eden turistlere hizmettir. Biz hukuki zeminde hiçbir teftişten veya denetimden çekinmiyoruz. Usulüne uygun her türlü teftiş ve denetime tabi olmaktan asla rahatsızlık duymuyoruz. Fakat çeşitli manipülasyonlar veya uydurma gündemler üzerinden yapay yaklaşımlara, uygunsuz teftişlere karşıyız. Muhalefet belediyelerine gösterilen bu teftiş hassasiyetinin, eski belediye yönetimleri hakkında yapılan şikâyetlerde de, iktidar partisi belediyelerine karşı da gösterilmesini bekliyoruz.”