Fethiye’de imam hatip lisesinin yerine kurulması planlanan Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden vazgeçildi. Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Fethiye temsilcisi Fehime Korkmaz Bingöl, "Bakanlığı bu okulu açmama kararı verirken kimlerin etkisinde karar almıştır? Yoksa bakanlık, cemaat ve tarikatlarla karar almaya devam mı ediyor?" diye sordu.

Fethiye’de Anadolu Lisesi açılmadan kapandı

BİRGÜN İZMİR

Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nin Çamköy’e taşınmasıyla boşta kalan binaya kurulması planlanan Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden vazgeçildiği öğrenildi. Okulun kurulmasının iptaliyle SOL Parti Fethiye İlçe Örgütü, Eğitim Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Veli-Der, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Eğitim İş bir açıklama yaptı. Açıklama Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Fethiye temsilcisi Fehime Korkmaz Bingöl tarafından okundu.

Fethiye’de Anadolu Lisesi’ne ihtiyaç olduğunu ifade eden Bingöl, “Tüm Türkiye’de okulların açılması, öğrencilerimizin sağlıklı ortamlarda eğitimini alabilmesi tartışılırken ilçemizde, buna ek olarak eğitimde yeni sorunlar ortaya çıkmıştır. 4+4+4 uygulaması ile yaşı dolmayan çocuklarımız ilkokula başlatılmış ve birden öğrenci fazlalığı olmuştur. Şimdi o çocuklarımız LGS girerek Lise eğitimine devam edeceklerdir. Buna bağlı olarak yaklaşık bin civarında öğrenci artışı oluşmuştur. Bu öğrencilerimizin büyük çoğunluğu zaten kısıtlı kontenjanlara sahip olan Fen ve Anadolu Liselerine yerleşmek istemektedir” dedi.

fethiye-de-anadolu-lisesi-acilmadan-kapandi-771037-1.

“LAİK, DEMOKRATİK VE ÇAĞDAŞ EĞİTİMİ SAVUNACAĞIZ”

Anadolu Lisesi ihtiyacını aylar önceden söylediklerini belirten Bingöl, “Eski Fethiye Lisesinin bir bölümünde yer alan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, Çamköy’de yapılan Mehmet Akif Ersoy Hafızlık İmam Hatip Okulu bünyesine taşınması gündeme gelmişti. Zaten kontenjanları dolmayan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi'nin Çamköy’e taşınması ile ortaya çıkacak binanın da Yunus Emre Anadolu Lisesi adıyla açılacağı haberine sevinmiştik. Böylelikle bir nebze de olsa anadolu lisesi kontenjanları artacak ve burayı tercih edecek öğrencilerimizin mağduriyetleri giderilecekti. Ancak her ne olduysa, müfettişlerin olumlu raporlarına karşın, son anda bu anadolu lisesinin açılması iptal edildi ve LGS Tercih Kılavuzu’nda Yunus Emre Anadolu Lisesine yer verilmedi” diye konuştu.

Fethiye’de mağduriyetlerin çözümüne engel olanların olduğunu vurgulayan Bingöl, “Bizler Fethiye ve ülkemizin geleceği olan bu çocuklarımızı mağdur edenlerin peşinde olacağız. Ayrıca sözü edilen anadolu lisesinin açılması iptal edilirken hangi veliye ya da veli derneğine, hangi eğitim sendikasına sorulmuştur? Milli Eğitim Bakanlığı bu okulu açmama kararı verirken kimlerin etkisinde karar almıştır? Yoksa bakanlık, cemaat ve tarikatlarla karar almaya devam mı ediyor? Biz, bu kararları alanlara karşı laik, demokratik, parasız, kamusal ve çağdaş eğitimi savunmaya ve halkımızın mağduriyetlerini anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.