Fethiye Belediyesi, 5-12 Haziran Dünya Çevre Haftası dolayısıyla sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması düzenliyor. Son katılım tarihinin 31 Mayıs olduğu yarışmada, ilk 10 kişiye bisiklet ve sürpriz hediyeler verilecek.

Fethiye’de Çevre Yarışması başvuruları sürüyor

BİRGÜN EGE

Fethiye Belediyesi, 5-12 Haziran Dünya Çevre Haftası dolayısıyla sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması düzenliyor.

Yarışmaya katılacak yarışmacıların detaylı bilgiyi Fethiye Belediyesi internet sitesinden veya 444 90 82/6555 telefon numarasından alabilecek.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “Dünya Çevre haftası kapsamında Fethiye Belediyesi olarak Sıfır Atık kapsamına giren atıklardan (kağıt, karton, pet, plastik, cam, metal, pil, elektronik, tekstil vb. ) oluşturulacak objelerin yapılması ile çocuklarımız arasında bir yarışma düzenlenmektedir. Bu yarışma ile bir yandan çocuklarımızın yaratıcılıklarının ortaya çıkarılması ile diğer yandan da doğaya ve atıklara olan bakış açılarını geliştirmek amaçlanmıştır. Objelerin tasarımında tek bir atık türü kullanılabileceği gibi birden fazla atık türü de kullanılabilir. 6 – 12 yaş arası çocuklarımız katılım sağlayabilir. Tasarlanacak ürünün bir amaca hizmet etmesi avantaj sağlayacak olup, tasarım boyutlarının en az 50x50 cm ebatlarında olması istenmektedir. Yarışmaya katılanların oluşturulan jüri tarafından derecelendirilecek ve seçilen ilk 10 çocuğumuz bisiklet hediyesi ile ödüllendirilecek ve ikamet adresine bisikleti teslim edilecektir. Diğer katılımcılara da sürpriz hediyeler verilecektir. 31 Mayıs son katılım tarihidir” dedi.