Fethiye Belediyesi, MUÇEV’in Göcek Limanı'na yaptığı yat limanına verdiği izinleri, yargının verdiği karar sonrası iptal etti.

Fethiye’de MUÇEV’in ruhsatı iptal edildi

Aycan KARADAĞ

Fethiye Belediyesi, Türkiye’nin en kıymetli sahillerinin ihalesiz olarak verildiği MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin Göcek Limanı’nına yaptığı yat limanına verdiği ruhsat ve yapı kullanım iznini yargı kararının ardından iptal etti.

MUÇEV’İN Göcek Limanı’nı devralması ve yat limanı yapması bölge halkının itirazları sonrası Muğla 3. İdare Mahkemesi, yat limanına izin veren imar planlarını geçtiğimiz günlerde iptaline karar vermişti. Mahkeme kararında projenin bölgeye olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmişti. Fethiye Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü de, mahkemenin iptal kararını dikkate aldı. Belediye 13 Eylül 2021 tarihinde düzenlediği yapı ruhsatını ve yapı kullanma izin belgesini iptal etti. Karara sevinen yurttaşlar, marinanın tamamen kaldırılmasını istiyor.

BirGün’e konuşan avukat Bora Sarıca, “Göcek Halk Meclisi, projenin olduğu bölgede tel örgülerin yıkılmasını ve kaçak marinanın sökülmesi ve kıyıların yurttaşlara bırakılmasını istiyor. Bu konuda taleplerimiz devam ediyor. Bundan sonraki süreçte mücadele devam edeceğiz. Davaları kazandık. Süreç olumlu gidiyor” diye konuştu.