Okmeydanı’nın Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm zorbalığı da yurttaşların direnişi de sürüyor. Altyapı hizmetlerinin kesilmeye devam etmesi nedeniyle yurttaşları dayanışmaya çağıran mahalle halkı polis barikatlarıyla karşılaştı. Mahalleye girişi engelleyen polis, gazetecileri de bölgeye almıyor. Bugün 60 evin altyapı hizmetlerinin kesileceği polisin bazı apartmanlara kapısını koçbaş ile kırarak girdiği öğrenildi. Bayram öncesi Fetihtepe’de yapılan uygulamalara yurttaşlar da tepki gösterdi. Eşi engelli olan 78 yaşındaki Döndü Aygün "Bana ev bulun diyorum, ev bulmuyorlar. Ben yürüyemiyorum. Beni tutun, denize atın" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Fetihtepe'de kentsel dönüşüm zorbalığı sürüyor: "Polis evlerin kapısını kırarak girdi"

Gökay BAŞCAN

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AKP'li Beyoğlu Belediyesi eliyle, İstanbul Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada’da kentsel dönüşüm adı altında zorbalık devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi, polis eşliğinde bayram öncesi mahallelilerin suyunu kesmeye başladı.

Kentsel dönüşüm için imza vermeyen yurttaşların elektrik, doğalgaz ve sularını kesiliyor, mahalle halkı ise dürenişlerini sürdürüyor.

Kentsel dönüşümün başladığı 3550. Ada’da bugün de yurttaşların altyapı hizmetleri kesiliyor. Mahalle halkının dayanışma çağrısı üzerine bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi. Bölgeye girişi engellemek için barikat kuran polis, yurttaşların da gazetecilerin de mahalleye girmesine izin vermiyor.

fetihtepe-de-kentsel-donusum-zorbaligi-suruyor-polis-evlerin-kapisini-kirarak-girdi-1035298-1.

EVLERİN KAPII KOÇBAŞ İLE KIRILDI

Bugün 60 evin altyapı hizmetlerinin kesileceği polisin bazı apartmanlara kapısını koçbaş ile kırarak girdiği öğrenildi.

'ZAM ÜSTÜNE ZAM, 60 YAŞINDAYIM ÇALIŞIYORUM YİNE YAPAMIYORUM'

Mahalle sakinlerinden Güldiyar Çiftçi, yaşatılan zorbalığa, şu ifadelerle tepki gösterdi: "Yazık, insanlara yazık. Siz 8-9 bin liraya ev bulup kira verebilir misiniz? Ben veremiyorum. Zam üstüne zam. 60 yaşındayım çalışıyorum yine yapamıyorum. Ben daha bir kilo et almadım. Gücüm yetmiyor. Çocuklarıma iki yumurta kırıp yediriyorum. Bu kadar olmaz. Canımıza tak etti. Yeter artık."

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE ÇAĞRI: BU ZULME SESSİZ KALMAYIN

3550. Ada'da yaşanan zorbalığa tepki gösteren bir yurttaş siyasi partileri ve parti liderlerine seslendi. "İstanbul Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada'daki zulme neden sessiz kalıyorlar" ifadelerini kullanan Selahattin Baykan isimli yurttaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da tepki gösterdi. Baykan, "Bu zülme sessiz kalıyorsun. Tümsiyasi partiler sesleniyorum bu zülme ses çıkarmıyorsanız destek veriyorsunuz" diye konuştu.

fetihtepe-de-kentsel-donusum-zorbaligi-suruyor-polis-evlerin-kapisini-kirarak-girdi-1035339-1.

ENGELLİ YURTTAŞIN ELEKTRİĞİNİ KESMEK İSTEDİLER

Eşinin engelli olduğu, kendisinin de yürüme zorluğu yaşadığını söyleyen 78 yaşındaki Döndü Aygül isimli yurttaş, bir senedir belediye ile görüşmeye çalıştığını ve kendisine ev bulunmasını talep ettiğini dile getirdi. Belediye yetkililerinin kendisiyle görüşmediğini aktaran Aygül, "Bir senedir belediyeye söylüyorum; 'Bana ev bulun.' Benimle gelip konuşan yok. Ben yürüyemiyorum. Beni alın denize atın" diye konuştu.

Aygül'ün engelli kartını gösteren ve durumunu aktaran avukatlar, Aygül'ün altyapı hizmetlerinin kesilmesini engelledi.

POLİS SOKAĞA GÖZALTI ARACI GETİRDİ

Yurttaşların elektrik, doğalgaz ve su bağlantılarının kesilmesine yönelik tepkileri üzerine sokağa gözaltı aracı getirildi.

Yurttaşlar AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a yönelik, "Haydar Ali halka hesap verecek" sloganları attı.

AVUKAT ÇİNGİL: GÖRÜŞMELER SÜRERKEN POLİS ZORUYLA MAHALLEYE GİRDİLER

Mahalle halkının avukatı Onur Cingil, AKP'li Beyoğlu Belediyesi ile iki haftadır süreci durdurmak için görüşme yaptıklarını ve 15 maddeden oluşan taleplerine yanıt beklediklerini aktardı. Görüşmeler sürerken polis zoruyla mahalleye girildiğini aktaran Cingil, şunları söyledi:

"Hala bizden istedikleri, süreci durduklarını söyledikleri 15 maddeden oluşan taleplerimizin cevabını bekliyoruz. Bugün dernek başkanımız Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcılarını aradığında biz öğrendik ki aslında böyle bir cevap hiçbir zaman gelmiyormuş. Bu bizi oyalama takdiğiymiş. İki haftadır belediye başkanının bizimle sul yapma görüşmeleri yaptığını tekrar belirtmek isterim. Bayram öncesi insanları elektrik, su, doğlagazsız bırkmak nasıl bir durum insanların takdirine bırakıyorum. Savaş döneminde yapılmayan bir şey yapıyorlar. Halkına karşı bu kadar düşman olan bir yönetim, bu kadar düşman olan idarecileri de halk en kısa zamanda cezalandıracaktır."