Fetihtepe mahallesinde Beyoğlu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm için imza vermeyen yurttaşlara elektrik, doğalgaz ve sularını keserek zorbalık uyguladı. Mahalleli yapılanlara karşı direnişini akşam saatlerinde düzenledikleri forumda bir araya gelerek dile getirmeye devam etti.

Fetihtepe'de kentsel dönüşüm zorbalığına karşı direniş sürüyor

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesinde, hakları korunmadan yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşı çıkan ve bunun için imza vermeyen bölge sakinleri, elektrik, doğal gaz ve sularının kesilmesini protesto etmeyi sürdürüyor.

Mahalle halkı akşamları mahallenin parkında forum düzenlemeye başladı.

Tencere tava ve düdüklerin çalındığı forumda "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı. Forumların her akşam 20.00'de düzenlenmeye devam edileceği belirtildi.

Kentsel dönüşüm için imza vermemelerine ve dönüşüme karşı çıkmalarına karşın mahallenin elektrik, su ve doğal gazını kesme işlemlerine 7 Haziran Salı günü başlanmıştı. Mahallelinin de kapatma işlemlerine engel olmak istemesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edilmişti. Elektrik, doğal gaz ve su bağlantılarının kesileceği binaların önü polis tarafından abluka altına alınırken mahalleli de bina kapılarının önünde beklemeye başlamıştı. Polis zoruyla bağlantıların kesilmesi, önceki gün ve dün de mahallelinin tüm itirazlarına karşın devam etmişti.