CHP İstanbul Milletvekili ve insan hakları savunucusu Sezgin Tanrıkulu’nun Sağlık Bakanlığı’ndaki “Sağlık Bakanlığı’nda FETÖ ve diğer cemaatlerin örgütlendiği” iddialarının araştırılması için verdiği önergeyi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ‘kaba ve yaralayıcı’ bulduğu gerekçesiyle işleme koymadı. Duvar’da yer alan habere göre; Tanrıkulu’nun 2018’in Aralık ayında Meclis Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesini Şentop, “Önergenin ikinci paragrafındaki ikinci, üçüncü ve […]

‘FETÖ araştırılsın’  önergesi kabaymış!

CHP İstanbul Milletvekili ve insan hakları savunucusu Sezgin Tanrıkulu’nun Sağlık Bakanlığı’ndaki “Sağlık Bakanlığı’nda FETÖ ve diğer cemaatlerin örgütlendiği” iddialarının araştırılması için verdiği önergeyi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ‘kaba ve yaralayıcı’ bulduğu gerekçesiyle işleme koymadı.

Duvar’da yer alan habere göre; Tanrıkulu’nun 2018’in Aralık ayında Meclis Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesini Şentop, “Önergenin ikinci paragrafındaki ikinci, üçüncü ve dördüncü cümleler Meclis İçtüzüğü’nün 67’nci maddesi kapsamına girmektedir. 67’nci maddede ‘Başkanlığa gelen yazı ve önergelerde kaba ve yaralayıcı sözler varsa, Başkan gereken düzeltmelerin yapılması için, o yazı veya önergeyi sahibine geri verir’ hükmü yer almaktadır” açıklamasını yaparak iade etti.

Şentop’un ‘kaba ve yaralayıcı’ bulduğu ifadeler ise şöyle: “FETÖ’nün en rahat ve yaygın örgütlenmesinin ise son 15 yılda AK Parti hükümetleri döneminde olduğu anlaşılmaktadır. Bu dönemde FETÖ’nün devlet içerisinde kadrolaşmasına bilinçli şekilde göz yumulmuştur ve hatta desteklenmiştir. Bu amaçla cemaatin vakıf ve dernekleri üzerinden eğitim faaliyetlerine destek sağlanmıştır.”