AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, “Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yaptık" ifadelerinin ardından istifa ettiğini duyurdu

'FETÖ ile ittifak yaptık' diyen AKP’li Ayvalı, istifa etti

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk canlı yayınındaki “Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yaptık" ifadelerinin ardından istifa ettiğini açıkladı.

İstifa kararını sosyal medya hesabından açıklayan Ayvalı, şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam CNNTÜRK’te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ’nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır. Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum."

feto-ile-ittifak-yaptik-diyen-akp-li-ayvali-istifa-etti-742811-1.

NE OLMUŞTU?

CNN Türk canlı yayınında FETÖ ile ittifak yaptıklarını söyleyen Ayvalı, “"Bunu fantezi olsun diye yapmadık. Kemalist geleneği kırmak için yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

Ayvalı konuşmasının devamında da şu cümleleri kullanmıştı:

"Eğer ki AK Parti FETÖ’yle bürokraside geçmişte kol kolaydı diyorsanız… Bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. Çünkü eski devlet düzeninde atama düzeni şöyleydi: 2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Benim 1 müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım.

Ben sanki kendi kadrolarımla geldim de, çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. Mesele budur. Bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider yapabilirdi.”

AYNI GÖREVDEN BİR SÜRE ÖNCE DE ŞAMİL TAYYAR İSTİFA ETMİŞTİ

Şamil Tayyar’da 8 Haziran’da yaptığı açıklamada, 1 ay önce atandığı AKP'nin Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Tayyar, "Birlikte görev yaptığım Tanıtım ve Medya Başkanımız @mahirunal‘la istişare sonucunda ‘yardımcılık’ görevinden ayrıldım. Nasip olursa mesleğime dönüyorum. Aktif siyaseti bırakıyorum. Bize güvenen tüm dostlara sevgi ve muhabbetle" ifadelerini kullanmıştı.