Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve FETÖ’nün Meksika imamı olduğu iddiasıyla tutuklanan Osman Karaca’ya, ‘terör örgütüne üye olma’ suçundan takdir indirimi uygulanarak 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Karaca, ‘uluslararası casusluk’ suçundan ise beraat etti.

‘FETÖ’nün Meksika imamına’ takdir indirimi

FETÖ’nün ‘Meksika imamı’ olduğu iddiasıyla MİT operasyonuyla Kamboçya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen Osman Karaca’nın tutuklu olarak yargılandığı davanın son duruşması bugün yapıldı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Karaca ile avukatı katıldı.

2 YIL 9 AY 24 GÜNDÜR TUTUKLU OLDUĞUNU SÖYLEYEREK TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Mahkemede savunması alınan Karaca, suçlamaları kabul etmeyerek, birikimlerini faizsiz bankacılık yaptığı için Bank Asya’da tuttuğunu söyledi. Karaca, Kamboçya’da yakalandığında susma hakkını kullanmasını da ‘Susma hakkı anayasal bir haktır’ diyerek savundu. Karaca, 2 yıl 9 ay 24 gündür tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

İNDİRİMLİ 7,5 YIL HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Karaca’ya, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan indirim uygulayarak 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, ‘uluslararası casusluk’ suçundan da cezalandırılması talep edilen Karaca’nın bu suçtan beraatına hükmetti.

(ANKA)