Feyzi Erçin Hoca kalacak, kayyum Boğaziçi Üniversitesi’nden gidecek

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör olarak atadığı Melih Bulu’ya yönelik protestolar sürüyor. Akademisyenleri, rektörlük binasına sırt dönerek tuttukları nöbet için 108’inci kez bir araya geldi.

Nöbetlerinde 23 haftayı geride bırakan akademisyenler; Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez Selami Kuran’ın istifalarına yönelik taleplerini yineledi. Akademisyenler Bulu’nun Boğaziçi’nde 8 sene ders verdiği iddiasına tepki gösterdi. Akademisyenler şunu söyledi: “İddia ettiğinin aksine Melih Bulu üniversitemizde herhangi bir dönemde ders vermemiştir. Hocamız Feyzi Erçin’in yaz okulunda açacağı dersin engellenmesinin sorumluluğunu yardımcısı Naci İnci’ye yüklemiş, İnci’nin bu konuda bölüm ve fakülte iradesini hiçe sayan kararını da bir akademik nesnellik timsali olarak sunmuştur.”

Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinden öğretim üyeleri ,haftalık açıklamanın ardından bölümlerinin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Feyzi Erçin’in yaz okulunda bölüm ve fakülte kararıyla açılan ancak atanmış yönetim tarafından onaylanmayan dersi hakkında açıklama yaptılar.

Boğaziçi öğrencileri de nöbetteki hocalarının açıklamasına “Feyzi Hoca kalacak, kayyum gidecek” sloganlarıyla destek verdi.