Feyzioğlu Erdoğan'ı savundu: Bizim umutsuzlar, bizim her şeye kötü bakanlar yine ikna olmazlar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ile vardığı mutabakata ilişkin, "Biz en güzel cevabı sahada verdik. Bizim umutsuzlar, bizim her şeye kötü bakanlar yine ikna olmazlar" diyerek, Erdoğan'ın vardığı anlaşmayı savundu.

Feyzioğlu, Akdağmadeni ilçesindeki bir cenaze törenine katılmasının ardından Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti.

'TÜRLİYE'DE BİRİLERİNE BAKIYORSUNUZ 'TÜRKİYE DİZ ÇÖKTÜ' DİYOR'

Ziyarette bir gazetecinin "Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Feyzioğlu, değerlendirmeyi Washington Post, New York Times ve İtalyan gazetelerinin yaptığını söyledi.

"Bu gazetelerin anlaşmayı Türkiye'nin zaferi olarak değerlendirdiğini" savunan Feyzioğlu, "Washington Post'a bakıyorsunuz 'Türkiye kazandı', Türkiye'de birilerine bakıyorsunuz 'Türkiye diz çöktü' diyorlar. Bunlar 8 gün önceki beyanlarında, 'Gitmeyin, ne işiniz var orada, savaşa hayır' diyorlardı. Biz savaşmıyoruz biz terörle mücadele için gidiyoruz. Üstelik 6 senedir diplomasiyle bu noktaya getirmeye çalıştık, oyaladılar, olmaz dediler. En sonunda bu işi biz yapacağız, dedik" ifadelerini kullandı.

'ABD İŞGALCİYİ DESTEKLİYOR'

Feyzioğlu, "Bu örgüt, nüfus idarelerindeki kayıtları yok ediyor, demografik yapıyı değiştiriyor, kendine biat etmeyen, emrine girmeyen Kürtleri de siz burada yaşayamazsınız diyor ve gönderiyor. Türkiye'ye o bölgeden bizim ülkemizde 350 bin Kürt sığınmacı var. Kim işgalci? Arap Birliği utanmadan Suriye'nin işgaline sesini çıkarmıyor. Neden çünkü ABD destekliyor işgalciyi. Türkiye işgali sonlandırmak üzere giriyor ve ben kalmayacağım diyor. Bizi kınıyor." diye konuştu.