Parası ödenen konut projelerini tamamlamayarak binlerce konut mağduru yaratan Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan, BirGün'ün konuyu gündeme getirdiği haberleri üzerine, "Son zamanlarda bazı şerefsizlerin adımı kullanarak hırsızlık, dolandırıcılık ve haksız para talep etme gibi iftiralarda bulunduklarını duydum. Tazminat davası açtım, açmaya da devam edeceğim. Ayrıca bu kişilerin annelerinin de uygunsuz yerlerde çalıştığını söylüyorlar" açıklaması yaptı.

Fi Yapı'nın sahibi İnan'dan gazetecilere çirkin sözler: "Anneleri uygunsuz işlerde çalışıyor"

HABER MERKEZİ

Ülke genelinde en az 100 bin konut mağduru olduğu ifade ediliyor. En fazla konut mağduru ise İstanbul’un Esenyurt ilçesinde. Fikret İnan’ın sahibi olduğu Fi Yapı’nın da Esenyurt’ta binlerce konut mağduru var. Yurttaşların para ödediği konut projelerini tamamlamayan İnan hakkında da çok sayıda dava açıldı. İnan, 2015 yılındaki darbe girişiminin FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklandı, şirketine el konuldu. İnan’ın serbest bırakılmasının ardından şirketi iade edildi. Ancak yarım kalan inşaatlar hâlâ tamamlanmadı.

BirGün ise Fi Yapı’nın yıllardır evlerini teslim etmediği konut mağdurlarıyla görüşerek konuyla ilgili 30 Ocak’ta “Yüzyılın soygunu” ve 31 Ocak’ta ise “Hem suçlu hem güçlü müteahhit” başlığıyla iki haber yayımladı.

Fi Yapı’nın sosyal medya hesabından BirGün’ün haberlerinin ardından skandal ifadelerin yer aldığı bir açıklama yapıldı.

“Yönetim Kurulu Başkanımız Fikret İnan’dan Açıklama” başlığıyla paylaşılan açıklamada, “Son zamanlarda bazı şerefsizlerin adımı kullanarak hırsızlık, dolandırıcılık ve haksız para talep etme gibi iftiralarda bulunduklarını duydum. Bunları söyleyen kişilerin ve bunları adam yerine koyup haber yapan müsveddelerin de aleyhine tazminat davası açtım, açmaya da devam edeceğim. Ayrıca bu kişilerin annelerinin de uygunsuz yerlerde çalıştığını söylüyorlar” ifadeleri yer aldı.

CHP’Lİ HAMZAÇEBİ’Yİ DE TEHDİT ETTİ

Ayrıca Fikret İnan, konut mağdurlarının 11 Aralık 2022’de Fi Yapı’nın şantiyesinde düzenlediği basın açıklamasına katılarak destek veren CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’yi de tehdit etmişti. Hamzaçebi daha önce BirGün’e yaptığı açıklamada, “11 Aralık 2022 günü konut mağdurlarının talebiyle Fi Yapı’nın inşaatına giderek basın açıklamasına katıldım. O gün akşamüzeri Fikret İnan isimli şahıs beni telefonla arayarak tehdit etti. ‘Benim ismim Fikret İnan’ diyerek ne ölmüş annemi bıraktı ne benim şerefimi, haysiyetimi bıraktı. Ağza alınmayacak küfürler sarf etti, tehdit etti. Bunun üzerine kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum, yargı gereğini yapacaktır” dedi.

TÜM SUÇLARI YAZMIŞ

Ancak, Fikret İnan bu eylemin ardından CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi’ye 1 milyon TL’lik tazminat davası açtığını açıkladı. İnan ile şirketi bununla da sınırlı kalmadı. İnan, Hamzeçebi’yle birlikte, CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu, belediye iştiraki Derman ile konutlarını teslim etmeyerek mağdur ettiği 9 yurttaş hakkında savcılığa tam 14 ayrı suçtan suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Suç duyurusunda CHP’li Hamzaçebi, Başkan Bozkurt ile mağdur yurttaşların şu suçlardan cezalandırılmaları istendi: “Suç işlemek maksadı ile örgüt kurmak, örgüt yöneticiliği, örgüt üyeliği, tehdit, şantaj, gasp, rüşvet, rüşvete aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak, hakaret, gerçek dışı yanıltıcı açıklamalarda bulunmak, ticari itibarı zedeleme, vergi kanuna muhalefet ve iftira.”