Fidelere talep patladı: Yurttaş evde sebze-meyve yetiştiriyor

HABER MERKEZİ

Bahar aylarının gelmesine rağmen pazarda, markette sebze ve meyve fiyatlarında beklenen düşüş yaşanmadı. Yurttaşlar, yüksek fiyatlar karşısında çareyi evde sebze-meyve yetiştirmekte buldu.

Balkon ve terasında kendi ürünlerini yetiştirmek isteyen İstanbullu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Alibeyköy Bahçe Market’te yoğun fide kuyrukları oluşturdu. Bahçe Market’te domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, maydanoz, kabak, kavun, karpuz ve çilek fideleri yoğun ilgi gördü. En çok talep ise kilosu pazarda 30 liraya kadar ulaşan domatese oldu. Domatesi, salatalık ve biber takip etti. Geçen yıl haftada bir olan fide sevkiyatı bu yıl ikiye yükseldi.

Bahçe Market sorumlusu Orman Mühendisi Nihan Özok, “Baharın gelmesiyle ve pazardaki fiyatlar karşısında sebze fidelerine yoğun ilgi var. Geçen sene haftada bir sevkiyatlarımız oluyordu, şu anda haftada iki sevkiyat gerçekleştiriyoruz. Geçen sene tüm sezonda 376 bin civarında fide satışımız oldu. Bu sene sadece 2 haftada 126 bini geçtik. Vatandaş bir sebzeden en az 20 fide alıyor. Artık herkes büyükşehirlerde yaşıyor. Tarla, bağ, bahçe, ekim ve dikim gibi faaliyetler unutulmaya başlandı” dedi. Kendi sebze ve meyvesini üretmek isteyen İstanbullu sebze fidelerinin tanesini 3,25, çileğin saksısını ise 22,5 liradan satın alabilecek.