Ülkesinden fidye almak amacıyla sahte kaçırılma planı yapan ve Adana'ya gelen İtalyan iş insanı Alessandro Sandrini sahte kaçırılma planı yaptığı çete tarafından gerçekten kaçırılarak Suriye'deki El-Kaide bağlantılı Türkistan İslam Partisi'ne satıldı.

Fidye almak için sahte kaçırılma planı hazırlayan İtalyan, Adana'da gerçekten kaçırıldı

Ülkesinden fidye alabilmek amacıyla sahte bir kaçırılma hikayesi için plan yapan ve Türkiye'ye gelen İtalyan iş insanı, Adana'da gerçekten kaçırılarak Suriye'deki çetelere satıldı.

Euronews'ten Burak Ortahamamcılar'ın haberine göre İtalyan iş insanı Alessandro Sandrini, ülkesinden alınacak fidyeden pay elde etmek amacıyla bir çete ile anlaşarak sahte kaçırılma için Türkiye'ye geldi. Ancak kendisini Türkiye'ye yönlendiren çete Sandrini'yi gerçekten kaçırarak Suriye'de El-Kaide bağlantılı Türkistan İslam Partisi'ne sattı. Roma Savcılığı, 2016 yılında Adana'ya gittikten sonra kaçırılarak Suriye'de El-Kaide tarafından rehin alınan Alessandro Sandrini hakkında soruşturma başlattı.

Sandrini'yi anlaşmalı olarak Türkiye'ye davet eden ancak sonra İtalyan iş insanını gerçekten kaçırarak Suriye'de El-Kaide bağlantılı Türkistan İslam Partisi'ne satmakla suçlanan biri İtalyan ikisi Arnavut üç kişi tutuklandı. İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre soruşturmada tanıklık eden bir arkadaşı Sandrini'nin anlaşmalı kaçırılma olayından yüksek miktarda kazanç elde etme hesabı yaptığını aktardı.

Alessandro Sandrini, Suriye'de 3 yıl rehin kaldıktan sonra 2019 yılında İtalyan Dışişleri Bakanlığı'nın çabalarıyla kurtarılmıştı. Sandrini, kendilerini 'Kurtuluş Hükümeti' olarak adlandıran grup tarafından İdlib'de teslim alınmıştı.