Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda alkol yasağına destek veren ve gökkuşağı renkli kol bandına yasak koyan FIFA, bu kez de Belçika Milli Takımı'nın "Love" yazılı formayla sahaya çıkmasını yasakladı.

FIFA'dan bir yasak da Belçika'ya: 'Love' yazılı formaya izin yok

FIFA, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda yasak koymaya devam ediyor.

Gökkuşağı renkli kol bandın yasaklayan FIFA, bu kez de Belçika Milli Takımı'nın, beyaz deplasman formasında "Love" (Sevgi) yazması sebebiyle formaya izin verilmediğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, Belçika Milli Takımı'ndan bir sözcü, FIFA'nın kendilerine gökkuşağı şeritli ve arkasında "Love" yazan beyaz formayı Dünya Kupası'nda kullanamayacaklarını ilettiğini söyledi.

Milli takım sözcüsü Stefan Van Loock, "Belçika Milli Takımı ilk üç maç boyunca ana kırmızı formasıyla oynayacak" dedi.

"YAZI KALKARSA ÇIKABİLİRSİNİZ"

Loock, bu konunun Katar'daki Dünya Kupası'nın grup aşamalarını geçmeleri halinde ele alınacağını sözlerine ekledi. Haberde, "Love" yazısının kaldırılması halinde formanın kullanılabileceği belirtildi.

Belçika, eylül ayında tanıtılan beyaz deplasman formasını UEFA Uluslar Ligi'ndeki birkaç karşılaşmada kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

FIFA, Dünya Kupası'nın düzenlendiği Katar'daki insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla gökkuşağı rengindeki 'OneLove' kol bandını kullanmayı planlayan bazı Avrupalı takımlarını tehdit etmişti. FIFA bu bandı takan takım kaptanlarına maç başlangıcında sarı kart verileceğini duyurmuştu. Ayrıca para cezası ve çeşitli sportif yaptırımlar uygulanabileceği de belirtilirken; İngiltere, Galler, Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda ve İsviçre, bandı takmaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.