FIFA, Dünya Kupası'nın düzenlendiği Katar'daki insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla gökkuşağı rengindeki 'OneLove' kol bandını kullanmayı planlayan bazı Avrupalı takımlarını tehdit etti. FIFA bu bandı takan takım kaptanlarına maç başlangıcında sarı kart verileceğini duyurdu. Ayrıca para cezası ve çeşitli sportif yaptırımlar uygulanabileceği de belirtildi. İngiltere, Galler, Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda ve İsviçre, bandı takmaktan vazgeçti.

FIFA'dan gökkuşağı bandı için yaptırım tehdidi: Ülkeler geri adım attı

Dünya Kupası'nın Katar'da gerçekleştiriliyor olmasına insan hakkı ihlalleri, eşcinseller konusundaki olumsuz tutumu, göçmen işçilere yapılan kötü muamele gibi gerekçeler nedeniyle tepki gösteren bazı Avrupalı takımlar, FIFA tarafından tehdit edildi.

Takımların, Katar'daki insan hakkı ihlallerini protesto etmek için, kaptanlarının gökkuşağı rengindeki 'OneLove' kol bandı takacağını duyurmasının ardından FIFA'dan gelen tehdit geri adım attırdı.

Diken'ın BBC'den yaptığı aktarıma göre FIFA, gökkuşağı bandı kararından sonra Avrupalı takımların federasyonlarıyla toplantı düzenledi. FIFA, para cezası, kaptanların doğrudan sarı kart görmesi ve çeşitli sportif yaptırımlarla Avrupalı takımları tehdit etti.

Avrupalı takımlarsa, FIFA’nın tehdidinden sonra geri adım atarak gökkuşağı renkli kol bandı takmayacaklarını açıkladı.

Avrupalı takımlar, para cezası gibi yaptırımları göze aldıklarını ama oyuncularını kişisel olarak yaptırımların hedefi haline getiremeyeceklerini söyledi. Bundan dolayı takımlar, FIFA’nın onaylamadığı bandı takmayacaklarını duyurdu.

Önceden bandı takacağını, şimdiyse takmayacağını söyleyen ülkeler arasında İngiltere, Galler, Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda, İsviçre yer alıyor.