FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, Koronavirüs önlemlerinin hala devam ettiğini, futbolun Eylül’e kadar oynanmaması gerektiğini belirtti

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı: Eylül ayına kadar futbol oynanmamalı

Liglerin başlama kararlarıyla ilgili konuşan FIFA Sağlık Komitesi Başkanı ve Eski İcra Komitesi Üyesi Michel D'Hooghe, ülkelerde hala sosyal mesafe kurallarının devam ettiğini, bu nedenle futbolun tekrar başlamaması gerektiğini söyledi. "Tıbbi konulara öncelik verilmesi gereken an bu andır" diyen D'Hooghe, "Para değil, ölüm kalım meselesidir. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığımız en dramatik durumla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SADECE YETERLİ AŞI OLDUĞUNDA OLUŞACAK

Sosyal mesafe kurallarının ortadan kalkmadan futbolun başlamaması gerektiğini söyleyen D’Hooghe, “Umarım bu durum çok hızlı şekilde değişir. Daha fazla sabırlı olmamız gerekiyor. Futbol, ancak temas yeniden mümkün olduğunda oynanabilir. Futbol bir temas sporudur. Ama bugün en çok kaçınmamız gereken şey temas. Testler önemli. Ama oyunculardan ya da çalışanlardan birisi pozitif çıkarsa, bütün takımı karantinaya almalısınız. Peki bu durum normal bir rekabet için çözüm mü? Her ülkenin salgın noktasında zirve noktasını ne zaman göreceğini bilmiyoruz. Her ülkede durum farklı. Çözüm sadece yeterli aşı olduğunda oluşacak.” İfadelerini kullandı.