Fikret Başkaya: Doğruyu söylemeye devam edeceğiz

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Kasım'da yargılanacağı karar duruşması öncesi Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fikret Başkaya, "Onlar bizi cezalandırmaya devam edecek, biz de doğru bildiğimizi söyleme devam edeceğiz" dedi.

Yazar Fikret Başkaya hakkında açılan davanın 22 Kasım’daki karar duruşması öncesi Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre toplantıya, yazar Başkaya ile birlikte Baskın Oran ve İsmail Beşikçi, avukat Levent Kanat, HDP Milletvekili Kemal Peköz ve siyasetçi Şükriye Ercan katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan HDP Milletvekili Kemal Peköz, “Son dönemlerde çokça yaşadığımız olaylardan biriyle karşı karşıyayız. Hani bir söz vardır ya, ‘Sartre Fransa’nın vicdanıdır.’ Fikret hoca da Türkiye’nin önemli vicdanlarından biridir. Kendi ülkesinin aydınına, yazarına düşman olanların iktidarını sürdürmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Baskılara karşı dayanışma içinde olunması gerektiğini belirten Peköz, şöyle dedi: “Sizler de buna katkı sunduğumuz için teşekkür ediyorum. Dayanışma, direniş ve özgürlük önümüzdeki dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz ve yapmamız gereken şeylerdir.”

"DOĞRU BİLDİĞİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Fikret Başkaya ise, "Bu rejimin esneme yeteneği yok. Kutsal devlet anlayışı geçerliği olduğu sürece de geçerli olacak. Onlar bizi cezalandırmaya devam edecek, biz de doğru bildiğimizi söyleme devam edeceğiz. Maruzatım bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yazar Fikret Başkaya hakkında kurucusu olduğu Özgür Üniversite’nin internet sitesinde 7 Kasım 2016 tarihinde yayımlanan “Asıl Terör Devlet Terörüdür” başlıklı yazısı ve ev aramasında bulunan fotoğraflar ile köşe yazıları delil gösterilerek, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7/2. maddesi uyarınca "terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla dava açılmıştı. Başkaya hakkında açılan davanın yeni duruşması 22 Kasım'da görülecek.