Fatsa’nın, “Terzi Fikri” lakaplı devrimci Belediye Başkanı Fikri Sönmez, 34’üncü ölüm yıldönümünde anıldı. Kabakdağı Mahallesi’ndeki mezarı başında anma programı düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı anma törenine Fikri Sönmez’in ailesi, mücadele arkadaşları ve ÖDP yöneticileri katıldı. Sönmez’in yol arkadaşları ve ailesi, sabah saat 11.00’de Fatsa kent merkezinde toplandı. Ardından Fikri Sönmez’in mezarının bulunduğu Kabakdağı Köyündeki mezarına […]

Fikri Sönmez umudun ismi oldu

Fatsa’nın, “Terzi Fikri” lakaplı devrimci Belediye Başkanı Fikri Sönmez, 34’üncü ölüm yıldönümünde anıldı.

Kabakdağı Mahallesi’ndeki mezarı başında anma programı düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı anma törenine Fikri Sönmez’in ailesi, mücadele arkadaşları ve ÖDP yöneticileri katıldı.

Sönmez’in yol arkadaşları ve ailesi, sabah saat 11.00’de Fatsa kent merkezinde toplandı. Ardından Fikri Sönmez’in mezarının bulunduğu Kabakdağı Köyündeki mezarına çıkıldı. Köy girişinden Sönmez’in mezarına kadar afiş ve pankartlarla yürüyen yol arkadaşları, daha sonra burada Sönmez ve yaşamını yitiren devrimciler anısına saygı duruşunda bulundu.

Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez yaptığı konuşmada, “34 yıl geçti ama ailesi olan bizler ve dostları Terzi Fikri’yi unutmadı. Tüm gayesi Fatsa’ya hizmet etmekti” ifadelerini kullandı.

Daha sonra eski ÖDP Ordu İl Başkanı, Sönmez’in cezaevi ve mücadele arkadaşı Yaşar Durmuş söz aldı.

Durmuş, şunları ifade etti:

“Her yıl olduğu gibi Fikri abinin yanındayız. Fikri abi yaşamı boyunca dolu dolu yaşadı. Fikri abi 60’larda da 70’lerde de vardı. Fikri abi etrafına, bizlere yaşadığı süre içinde umut oldu. Hep umudun ismi oldu Fikri Sönmez. Fikri Sönmez ne yaptıysa halkı için yaptı. Ve halkından da yürekten desteklerini gördü. Başka bir Türkiye mümkün demenin pratiğini yaşatıyordu fikri abi Fatsa’ya.”