Tokyo'daki dünya şampiyonasına gitmeye hak kazanan Filenin Sultanları'na " Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” diyerek saldıran MHP'li belediye başkanı Birol Şahin'e partisinden ihraç edildi

Filenin Sultanları'na saldıran başkan MHP'den ihraç edildi

MHP, Tokyo’ya gidecek olan 'Filenin Sultanları'nı hedef alarak “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin” ifadelerinin kullanan Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'i ihraç etti. MHP, Şahin hakkında soruşturma başlatarak savunmasını istemişti.

Birol Şahin paylaşımında, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” şeklinde yazmıştı.

Gazetecilerin sorusuna yanıt veren Birol Şahin söz konusu paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarına gitmeye hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımını tebrik etmişti.

Birol Şahin kimdir?

mhp-den-filenin-sultanlari-na-saldiran-baskana-sorusturma-675256-1.

Şahin, geçmiş yıllarda Milli Gençlik Vakıfları’nda aktif olarak görev yaptı. 1991-1998 arasında Refah Partisi Kaynaşlı Belde Başkanı olan Şahin, 1998-2001 arasında Fazilet Partisi Bolu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Şahin, 2014’te SP’nin belediye başkan adayı oldu.